Форбс пусна годишния световен списък на милиардерите, а магнатът за красота Кайли Дженър, която е само на 22 години, остава най-младият самодеен милиардер на планетата.

През 2019 г. звездата бе поставена до 35-годишния Марк Зукърбърг от Facebook - най-младият досега самоизработен милиардер. Той беше на 23 години, когато направи първия си милиард преди 11 години през 2008 г.

Форбс се спря на противоречието по повод миналогодишните коментари на хората, които смятат, че Дженър идва от превилигировано семейство. 

Те написаха: „Да, направи го сама (въпреки много помощ от известното си семейство, тя не наследи бизнеса си - тя го изгради). И да, милиардер e (тя струва 1 милиард долара).", пише DailyMail.

Кайли по известен начин влезе в списъка на милиардерите през март 2019 г.

Тогава през ноември миналата година тя продаде 51% от своята марка Kylie Cosmetics на марката за красота Coty Inc. за 600 милиона долара.

Сделката, която приключи през януари, означава, че нейният бизнес сега е оценен на около 1,2 милиарда долара. Тя все още притежава останалите 49 процента акции.

Сайтът разкрива също, че парите от продажбата означават, че тя е една от едва 2095 души в света с богатство от десет цифри.

Дженър, която е най-младата и богата от цялото семейство Кардашиян, стартира своята козметична линия през 2015 г.

Най-младата милиардерка: Не знам какво щях да правя, ако не бях известнаПоследователите на Кайли са над 150 млн., а снимките ѝ бързо се превръщат в едни от най-харесваните