С пълен дансинг, красиви фолклорни костюми, хубави песни и усмивки премина вторият ден на XXVIII Италиански фестивал на красотата и прическата, който се състоя през изминалия уикенд в Палата 7 на Международен Панаир – Пловдив. 

Партито събра представители на модния и бизнес елит у нас, световноизвестни топстилисти и именити български фризьори. 

Специален гост на тематичната балканска вечер “Танцувай с нас”, бе певицата на народа Ивана, която поздрави гостите на Christian of Roma Group с фолклорни мелодии и отбрани парчета от репертоара си. 

Фолклорният елемент в облеклото на всеки един от присъстващите превърна събитието в истинска феерия на красотата.

С прекрасни изпълнения на живо, съвместно с бенда й, Ивана накара малки и големи да се хванат на кръшни български хора, които запълниха изцяло големия дансинг на панаирната палата.

Ето как премина първата вечер на Италианския фестивал на красотата и прическата: 

Тя зарадва всички гости с изпълнения на едни от най-обичаните македонски песни, сред които "Стар мерак", "Земи огин, запали ме", "Кой уши байряка" и много други. 

Последваха изпълнения на известни гръцки хитове, а гостуващите стилисти и тук не пропуснаха да демонстрират танцовите си умения като заиграха тежко сиртаки.

Сред специалните гости на партито бяха топ стилисти на италианския бранд ALFAPARF от Бразилия, Италия и Русия. Те бяха и лектори на първия по рода си семинар в България ALFAPARF INTERNATIONAL SHOW, който се проведе през третия ден на XXVIII Италиански фестивал на красотата и прическата.

Елиабе Морейра (Бразилия), Алесандро Фратини (Италия) и Анзор Закутов (Русия) застанаха заедно на сцена, обединени от красотата.

Маестро Саверио Палма пък показа магията на фризьорското изкуство, чрез шедьоврите в косите, които създава.

Припомняме, че модният форум, с многобройно чуждестранно участие, стартира на 29 март в Международен панаир – Пловдив и продължи до 31 март включително.

Тазгодишното издание на Италианския фестивал на красотата и прическата бе тематично обвързано с естетическите послания на инициативата „Пловдив Европейска столица на културата 2019“, като артистизмът стана доминиращият фактор на 3-дневното събитие още от първата му секунда. 

В 3-дневната програма беше включен и националният конкурс за фризьори, който оцени най-сполучливата възстановка на носените от пловдивските дами прически през хилядолетията.

И тази година бяха организираи специализирани обучения, демонстративни шоута и семинари, водени от световноизвестни стилисти, презентации на уникални продукти и техники.