Анита Маркова, която е професионален инструктор и е известна като фитнес кралицата на света, дари косата си за онкоболни деца и жени.

В своя публикация, тя споделя, че това е нейна детска мечта и е радост, че най-сетне е имала възможността да дари 35 см от косата си за изработката на перука. Анита се обръща и към всички дами, които също се радват на красиви и дълги коси да последват примера и.

Ето какво написа фитнес кралицата: 

"Чаках този момент повече от 15 години. Бях малка с къса косичка и мечтаех как един ден ще пусна косата си много дълга, ще я поддържам и отглеждам с любов, за да даря част от нея за благотворителна кауза. Ето, този момент дойде. Дарих половината си коса - 35см, за да бъде направена перука за дете или жена в нужда. Чувствам удовлетворение. Приятели, приветствам ви! Ако имате дълга коса, можете да направите едно добро дело. Не е казано да си дарите цялата коса. Просто трябва да имате едни 25см в повече, които искате да отидат при някой, който няма коса и възможност да закупи...предвид другите разходи... Аз го направих, направи го и ти!
Благодаря за оформянето на двете вълшебни плитки, перфектното подстригване и участието в каузата! Чакам с нетърпение да се направи перуката и да разбера кого ще зарадваме. Благодаря и на моя прекрасен мъж за цялата подкрепа, въпреки болката, която изпита, когато махнаха половината коса. Приятели, най-хубавото на този свят е да сбъдваме мечтите си и чрез тях да помагаме безрезервно и безкористно на останалите. Няма по-голямо добротворчество от това! Не мога да ви опиша вълнението от този дълго чакан за мен, момент! Знам, че не можем да променим света само чрез хубави слова и съвети към другите. Можем обаче да бъдем примера, който ще допринесе за тази промяна. Правете добро винаги, навсякъде под каквато и да е форма!"