Всеки, който обича лятото и слънцето със сигурност предпочита да прекара свободното си време край басейна с приятелите си. За да ви улесним, направихме проучване за най-предпочитаните басейни в Пловдив и условията, които предлагат.

Акваленд

Един от най-атрактивните басейни, който предлага 16 пързалки и 7 басейна. Той е едно от най-предпочитаните места от плажуващи и хора, търсещи по-екстремно прекарване на почивния си ден.

"Винаги водя малкото си братче тук. Пързалките са страхотни. На приятелите ми също много им харесва”, разказа 17-годишен посетител пред репортер на TrafficNews.bg

Тази година входът през седмицата е 12 лева, а през почивните дни е 15, като за по-ранобудните има промоция – от 9.00 до 9.30 часа цената е 8 лева. Децата, които са под определен ръст, влизат безплатно. Новото, което са подготвили от комплекса е бар с формата на беседка, разположен до басейна с вълните.

От там посетителите могат да си закупят безалкохолно, кафе или сладолед, без да им се налага да ходят до другия край на плажа. За да бъдем обективни, трябва да кажем, че цената на храната и напитките е далеч по-скъпа от тази в заведенията в района. На влизане в комплекса пък гардовете изземат водата и храната, която носите, затова имайте едно на ум. 

Аквапарк

Басейнът безспорно също е един от най-предпочитаните в Пловдив. Той предлага два басейна за възрастни и един за деца. Има изнесени сепарета с маси за хората, които предпочитат да пият по нещо освежаващо, вместо да се пекат на слънце. Басейнът, който е разположен до входа, разполага с воден бар.

До втория басейн са разположени шатри, които се заплащат допълнително. За сметка на това обаче шезлонгите за първа година не се плащат. Децата до 10 години също се ползват с преференции - те влизат безплатно, но задължително трябва да са с придружител. И тук обаче на входа ще бъдете претърсени. Ако носите вода и храна, със сигурност ще се разделите с тях, защото все пак трябва да се направи оборот вътре, смятат хората от портала. 

Басейнът в Тримонциум 

Външният басейн на хотел Тримонциум също е отворен за посетители през летния сезон. Той е с размери 22 x 12 метра и е чудесно място за отдих и почивка през горещите летни дни. Цената е 20 лева. Парите са под формата за ваучер, с който може да консумирате храни и напитки от бара в рамките на тези пари. В нета обаче има отзиви, че водата е по-студена от тази в другите пловдивски басейни. 

 

Нептун

Там се намира басейн с олимпийски размери.Той е предпочитан от хората, които спортуват. Шезлонгът обаче се заплаща по 2 лева. Касата работи с клиенти от 9:00 до 20:00. Отзивите в нета обаче гласят, че често водата е мръсна, защото хората не си взимат душ, преди да влязат в нея.

SPS

Басейнът е един от най-известните в Пловдив. Входът през седмицата за деца е 3 лева, а за възрастни – 5 лева. През почивните дни децата влизат с такса от 5 лева, а възрастните на 7 лева. Цента на шезлонг е 2 лева. Тук не претърсват за вода и храна, но шезлонгите са платени. Във форумите пише, че водата винаги била студена. 

Джия бийч

Басейнът е близо до Гребната база. Цената е 6 лева както за делничните, така и за почивните дни. Впечатления за басейна не открихме. Дали, защото не е много известен или защото всичко му е наред, но той е сред най-малко коментираните в града, поне според нашето проучване.  

Още новини ТУК

Авел Бялков, TrafficNews.bg