Някои я наричат "желязната лейди", други, пък я определят за женската версия на големия Дуейн Джонсън, известен с прякора си Скалата. Всъщност тя е 26-годишна пловдивчанка, която притежава фигура, достойна за възхищение и съвсем скоро бе титулована за Републикански Шампион на България на Държавното първенство по бодибилдинг и фитнес. Нейното име е Елена Боянова. Родена е през 1993 година и израснала в град Пловдив, градът на седемте тепета. Своите най-големи благодарности Ели поднася към човека, заради когото е личността, която е в момента - нейният баща. Още от дете той започва да я записва на различни спортове, състезания и отделял цялото си време само и единствено за нея.

Любовта й към спорта се поражда още в ранна детска възраст, след което се превръща в начин на живот за младата пловдивчанка. Активен състезател е в категория Бикини- Фитнес, Персонален Треньор и Фитнес модел. 

 

Баща и я учи, че спортът е здраве, любов, живот.. Дава и много - развива силните и качества, учи я на дисциплина, търпение, постоянство. Дава хъс за борба! "Баща ми не е само примера ми в живота, но и стимула ми. Живея, за да му се доказвам и да му показвам, че МОГА всичко, както той винаги ми е казвал! Знаех, че той би се зарадвал повече от всичко да ме види как грея на сцената…. И така започна следващия етап в моя живот!" - споделя пред Trafficnews.bg Елена Боянова. 

Какво още разказа "желязната лейди" пред нашата медия, вижте в следващото интервю:

- Как се чувствате като Републикански Шампион на България?  Колко време ви костваше подготовката?

- Емоциите в мен в момента са доста.. Трудно бих ги описала с думи! Тази година като цяло е една от най-емоционалните ми, в позитивен аспект! И най-успешните ми също! Пролетта станах Балкански Шампион в Гърция, сега Републикански, а преди Републиканското Първенство участвах на едно от най-големите и престижни, международни състезания в света –АРНОЛД КЛАСИК, в Барселона – на което успях да стигна до полу-финал !!! Класирах се на 7-мо място от почти 30 участнички! Безкрайно съм щастлива и благодарна на всички, приятели,близки и въобще хора около мен, които ме подкрепят безрезервно! Те постоянно ми дават сили да се боря и са до мен, каквото и да се случва, за което им благодаря от сърце!

Подготовката ми е целогодишна. Това е начин на живот. Ако обичате спорта и искате да сте здрави, целогодишно го правите. Спортиста е спортист, именно, защото обича това, което прави. Спортувам целогодишно, храня се качествено целогодишно, без значение дали съм в период на покачване или на сваляне !!! Обичам това, което правя и го правя с удоволствие!

- Откога фитнесът се превърна във ваша страст и професия?

- Страст – още от дете! Спортувам от малка. Тренирала съм общо взето всякакви спортове, докато открия именно „МОЯ”.  Участвала съм по доста състезания още като дете, винаги естествено с подкрепата на баща ми, беше до мен каквото и да става и какъвто и да е резултата, повтаряйки ми винаги „Моето малко момиченце може всичко!!!” … Това ми беше достатъчно, за да дам всичко от себе си и да покажа на какво съм способна! Спорта стана и моя професия преди почти две години. Защо? Защото обичам това, което правя и обичам да помагам на хората! Обичам да им показвам, че няма невъзможни неща стига човек да желае нещо истински със сърцето и душата си! Боянова фит не е просто външна промяна, а учи хората да се обичат, да се приемат и да желаят най-доброто за себе си именно заради това! Промяната започва отвътре навън!

- Какво ви мотивира първия път, когато влязохте в залата?

БАЩА МИ! Той беше човека с безрезервна вяра в мен, човека, който винаги бе до мен и ме подкрепяше и мотивираше! Вярата му в мен беше толкова силна и непоклатима, просто не знам как да ви опиша… Той е моята най-голяма мотивация и пример не само в спорта, но и в живота!

- А как решихте да се явявате по състезания?

Ами, един ден просто реших, че трябва да го направя! И го направих! Треньор нямам, подготвям си се сама. Така всъщност открих, че това наистина е „МОЕТО” нещо. От тогава до ден днешен се състезавам всеки сезон, без пропуск! Няма по-вълнуващо нещо от това да се качиш на сцената и хората срещу теб да се усмихват и да ти се радват и въобще всички емоции около самите състезания, пътуванията в различните държави, запознанствата с нови хора, приятелите, всичко това е прекрасно и незабравимо! Не бих го заменила с нищо!

- Разкажете ни са приятелството ви с Биляна Йотовска. Как се запознахте?

Биби е един уникален човек! Безброй пъти съм го казвала и пак ще го кажа – Благодарна съм, че е част от моя живот! Тя е прекрасна! Пример за един успешен човек, майка и съпруга! И тя и Митко са прекрасни хора! Винаги ме подкрепят и са до мен! Не само покрай състезания, а попринцип! Това е незаменимо! Както обичам да казвам ДриймБибиТийм не е просто един създаден хаштаг на Биляна, ние сме едно голямо истинско семейство, което се бори заедно срещу трудностите!! Всеки, който се е докосвал до нея, и е бил или е част от живота и знае за какво всъщност говоря и колко уникален човек е !!! Обичам си я!!!

- Колко често тренирате и от какво се състои менюто ви?

В активен състезателен сезон тренирам 6 пъти седмично, след приключване на сезона – 5 пъти! Менюто ми целогодишно е доста опростено, обичам най-обикновени неща – Месо, почти всички видове риби, яйца, овес, картофи, ориз, елда, оризовки иии ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО  (хаха него го обожавам!),  зеленчуци, плодове.. това е общо взето. Обожавам естествено и шоколад и сладолед, хаха, но не ям всеки ден! Калорийният ми прием определям според периода, дали качвам или свалям, но избора на продукти ми остава този!

- Какви вредни храни си позволявате? И какви никога не бихте си позволила?

Шоколад, сладолед, пици, бургери… Няма нещо, което не бих си позволила да изям. С пица даже съм зареждала ЗА състезание, а бургер задължително СЛЕД и шоколад естествено! Просто всичко трябва да е в рамките на нормалното, не трябва да се прекалява и злоупотребява, но не трябва и човек супер много да се ограничава. Както много обичам да казвам на моите клиенти и последователи в социалните мрежи - балансът е ключът към всичко!!!

- Могат ли мускулите да убият женствеността и къде е границата?

Разбира се, че могат! Една жена преди всичко трябва да бъде жена! Красива, женствена, секси! Пак казвам – баланс! Категория Бикини Фитнес е именно красота, женственост, сексапил, оформена мускулатура – СИМЕТРИЯ И ПРОПОРЦИИ!!! Много момичета не разбират това и преминават границата, което нито е красиво, нито отговаря на критериите на категорията ни! А за тези, които употребяват стимуланти, даже не искам да коментирам, повече от безумно и не нужно… най-вече безкрайно глупаво!

Вие помагате на други хора да влязат във форма, като изготвяте тренировъчни програми и хранителни режими. След колко време обикновено виждате положителни резултати? А случвало ли се е да няма такива и каква е причината?

Резултатите са налице още първата седмица! Всеки човек, който изпълнява програмата си стриктно и най-вече с желание постига желаните резултати! Всеки човек, който търси промяна в начина си на живот и се бори за нея – ПЕЧЕЛИ, ако мога така да се изразя! Каква по-голяма награда от това да си здрав и да обичаш себе си и отражението в огледалото? Обичам хората, които правят всичко с желание, така работата просто ми доставя истинско удоволствие и най-вече удовлетворение!

Иначе да, случвало ми се е след постигнат резултат, човека да се върне към стари навици, тъй като просто е искал да влезе в форма за определено събитие. Това като цяло не го одобрявам и не го и разбирам, но както се казва – „Разни хора, разни идеали” .

- Как бихте мотивирала хората да спортуват повече и да се хранят здравословно?

Отворете инстаграм профила ми и попитайте #BoyanovaTeam!!!! Обичам да мотивирам хората, и го правя всеки ден! Водя две рубрики в профила си Инстаграм ellyt0 и в личния ми сайт www.eboyanovafit.com. 

- „Защо трябва да вярвате в мечтите си” и „Из дневника на малката принцеса Боянова”. Обичам да помагам и мотивирам! Обичам да карам хората да се усмихват и да гледат позитивно на живота и най-вече да вярват в мечтите си и смело да ги преследват!

- За какво не ви остава време?

- В дадения момент.. може би за любов? Или просто не съм срещнала „човека”.

- Коя е суперсилата, която бихте искала да притежавате?

- Да мога да контролирам времето, да го спирам в дадени моменти, да го удължавам, да се връщам в други моменти.. Да съм винаги млада, за да имам повече време и възможности да направя абсолютно всичко, за което мечтая..

- Имате ли мечта, която не сте сбъднала все още?

- Да, но аз живея, за да сбъдвам мечтите си… Имам много и ги осъществявам една след друга.. Ако не мечтаем и не преследваме целите и мечтите си, какъв живот живеем ?? Винаги трябва да преследваме това, за което сърцето ни копнее! И то с пълна силна!

И едно кратко БЛИЦ интервю:

Първото нещо , което правя сутрин е… Гушкам кучето ми - Бъки

Никога не излизам без… ТЕЛЕФОНА СИ

Любимата дреха в гардероба ми е… Спортна

Моят стил е… Спортно-елегантен

Най-голямото ми удоволствие е… ДА НАКАРАМ НЯКОГО ДА СЕ УСМИХНЕ!

Най-вълнуващият човек, когото съм срещала, е… БАЩА МИ!

Последно нещо, което търсих в Гугъл, беше … Спортния календар на федерацията

Винаги съм искала да… ДОСТИГНА НАЙ-ДОБРАТА ВЕРСИЯ НА СЕБЕ СИ! ДА ВИДЯ ПРЕДЕЛА НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СИ!