22-годишната Мария Попова е новата "Мис Асеновград" 2019. Красавицата успя да грабне приза и омая публика и жури след надпревара с още 10 кандидатки. 

Мария дълги години се занимава с мода и е възпитаничка на спортното училище "Васил Левски" в Пловдив с волейбол. След тази победа, тя ще има възможността да вземе участие в големия конкурс "Мис България" 2019. 

Момичетата дефилираха в три тура - с бански костюми, еднакви тоалети и сватбени рокля на един от топ дизайнерите в Асеновград - Стоян Радичев. 

Първа подграсничка на Мария Попова стана Таня Александрова на 23 години, която плени сърцата на публиката и си тръгна и с наградата "Лице на публиката". Втора подгласничка на победителката стана 18-годишната Цветислава Киркова, а трета Радина Нейкова, отново на 18 години. 

На събитието присъстваше и моделът, певица и звездна абитуриентка на 2019 година Биляна Лазарова, която не пропусна да се отбие и до Пловдив, където заедно с приятелки посети едно от най-вървежните заведение - Планет Клуб. 

Звездна абитуриентка пред TrafficNews: Не очаквах да изпитам такова вълнение на завършването ми!Биляна Лазарова сподели, че покрай ангажиментите отдавна е забравила какво е да си редовен ученик

Част от журито станаха Мис България 2018 Теодора Мудева, Мис Баба 2019 Стефи Стаменова, Мисис България Станислава Андреева и други.