Да се храним здравословно в последите години, а и десетилетия, стана колкото модерно - толкова и труднопостижимо. Стремежът към това да "възнаграждаваме" тялото си с качествена храна върви ръка за ръка с това да сме отлично запознати с процеса на нейното производство. Нещо, което обаче хич не е лесно в съвременния свят, където се нароиха всевъзможни печалбари. Те са готови да ни вземат парите, дори да е на цената да излъжат. И как няма да е така, след като вече трябва да си минимум професор, за да се ориентираш по етикета на продуктите. А понякога и това не помага, защото подвеждащата информация е налице, а институциите и ресорните органи нехаят, оставяйки потребителите да се лутат сами в джунглата...
Особено под тепетата, където дюнерджийници и всевъзможни капанчета за вредни храни никнат като гъби. Ето защо пловдивчани и гостите на града трябва да се чувстват привилегировани в това отношение.
До Зеленчуковия пазар на Гребната, откъм "Миконос", преди 1 месец врати отвори магазин "Кулинарна работилница". Оазис на вкусотията, където месни продукти и деликатеси са събрани на едно място, така че да е лесно и удобно клиентите да се сдобият с качествена храна и да си гарантират, че на масата си слагат нещо здравословно.
Няма и как да е иначе, след като ръчно произведените продукти в цеха в Куклен се приготвят по стари рецепти, които са загърбени от лудо конкуриращите се големи "играчи". "Кулинарна работилница" залага на това да НЕ слага "Е"-та, да НЯМА шприцване на месото, да НЕ "надува" продуктите с вода.
Нещо повече - "Кулинарна работилница" не се заиграва с доверието на клиентите с общи приказки и т.нар лесносмилаеми от тълпата "био" производства, а вместо това връща позабравения натурален вкус. По-хубав е от "био"-то!
Ето няколко примера за това как се приготвят вкуснотиите, които можете да намерите после в "Кулинарна работилница":
Бульон от телешки кости: Изумително преживяване за чревоугодници, къкрещо 24 часа на ниска температура. Той се допълва с 20 грама мазнина от самия костен мозък.
Салам за деца: Продуктът е с намалено съдържание на сол и подправки, идеален е за консумация от деца, а и възрастни, които се стремят да се грижат за здравето си или пък имат такива лекарски предписания.
Пастетите в "Кулинарна работилница" са нещо, което задължително трябва да опитате: Те се създават без никакви "Е"-та, само и единствено с натурални подправки.
Месото в буркани е друго непропускаемо събитие, на което отдадете ли се един път - ще станете фенове завинаги. Пуешко, телешко, пилешко, свинско, както и смес в буркани - всичко това се прави с натурални подправки и готварска сол. Без никакво съдържание на "Е"-та. .
Сланината, ах, тази сланинаааа...приготвя се в каца с едра морска сол, без "Е"-та. Сланината бива с праз или паприкована. Не е за изпускане и наложеният и единствено осолен свински бут. Тези традиционни за масата на българина неща се правят без шприцоване.
Пушените меса в "Кулинарна работилница" стигат до клиента, след като са имали среща само с нитритна сол, която е консервираща. Това се отнася и за шпековия салам. Иде реч за напълно натурални изделия.
За луканката, чиято консумация е същински празник за сетивата обоняние и вкус, се използва единствено селитра.
Бабекът в "Кулинарна работилница" е нещо, от което не бива да се лишавате. Той е изцяло чист продукт, без "Е"-та, добавени са му 5 вида червен пипер. Няма да съжалявате, ако опитате и Маденицата - пушен бабек в тънки черва.
След всичко гореописано съвсем спокойно може да се каже, че фирмен магазин "Кулинарна работилница" заслужава короната в Пловдив, а и не само. Той е бижуто на Зеленчуковия пазар до Гребната, който вече е притегателно място, където можете да намерите от пиле мляко. От риба и морски дарове, през гироси, млекарница, кафета, до пекарна и местенца, където можете да седнете и да се храните не само на крак.
Идете до пазара край стадион "Пловдив" до Гребната база и сами ще се уверите. Едно посещение в "кулинарната работилница" ще ви е достатъчно, за да стане ваша перманентна дестинация. За улеснение на клиентите, които живеят по-далеч от Гребната - той работи 7дни в седмицата. Цените са напълно приемливи за качеството на продуктите.
Цехът на "Кулинарна работилница" спокойно може да е образец за задружен колектив. В него работят под 10 души, но за сметка на това са там от над 20 години. Задружни са и не правят компромиси, когато иде реч за здравословен краен продукт. Заслужава си на такива хора да се гласува доверие, да се подава ръка на родното, особено, когато е произведено напълно натурално.
Децата ни имат правото да растат здрави, а хранителната им култура да се възпитава в традиционните български рецепти. Ние също трябва да си "подаряваме" наслада на небцето. Фирмен магазин "Кулинарна работилница" ни поднася тази възможност на тепсия.
Още от категорията
Всички Unlimited планове на Vivacom са без ограничения в скоростта до края на годината