Бутиковият хотел The Emporium Plovdiv е най-добрият 5-звезден хотел на Балканите за 2022 година. Върховото отличие на Балканския алианс на хотелиерите /БАХА/ бе връчено на бляскава церемония на Международното туристическо изложение в Нови Сад. По време на форума хотелът бе представен не просто като визитка на Пловдив, а като световен символ за луксозно туристическо изживяване в един от най-древните живи градове.

Хотелът се изкачи на върховата стълбица на пазар с над 55 милиона души на Балканите и е селектиран измежду хиляди места за настаняване. Организатор и домакин на конкурса е Алианса, който обединява националните хотелиерски и ресторантьорски асоциации на България, Северна Македония, Сърбия, Румъния, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания и Косово. The Emporium Plovdiv стана мизансцен и за филм, посветен на Пловдив, който беше излъчен по време на Туристическото изложение. 

The Emporium Plovdiv, който съчетава историческия и архитектурен дух на Пловдив с лукс в дизайна и иновативни смарт технологии, затвърди престижното отличие и на родните хотелиерски и ресторантьорски Оскари на БХРА. На церемония в София тази седмица хотелът бе обявен за „Най-добър петзвезден бутиков хотел в България за 2022 г.”.

Звездната статуетка на БХРА бе връчена от Стефан Янев на изпълнителния директор Павел Панчак.  

„За нас е огромно удоволствие да сме тук. От това място искам да изразя своята признателност към екипа на The Emporium Plovdiv, който вложи големи усилия, за да удовлетвори нашите гости. Искам също така да изразя благодарности към инвеститора Бойко Качулев за това, че ми гласува доверие да бъда изпълнителен директор на този красив хотел“, поздрави Панчак от трибуната.

Признанията за звезден успех на The Emporium Plovdiv дават не само експертните съвети на БХРА и БАХА, но и всички посетители, докоснали се до атмосферата на пловдивската емблема. Не случайно хотелът вече носи заслужено титлата „Най-добър 5-звезден бутиков хотел на Балканите“ и в една от най-популярните световни платформи за резервации Booking.

Престижното реноме, което е неразделна част от облика на впечатляващата бутикова дестинация, се допълва и от подчертано високата оценка, дадена от гостите на The Emporium Plovdiv за класата и луксозния престой. 5-звездното архитектурно бижу предоставя на посетителите си 61 стаи и апартамента, в които са внедрени най-модерните смарт технологии, единствения по рода си Champagne Bar & Cocktail Lounge, гурме ресторант, зони за отдих, фитнес, както и 3 конферентни зали, осигуряващи най-високо ниво на бизнес срещи.

Дипломите и златните отличия вече красят забележителния интериор на хотела, а бляскави фрагменти от дизайна и екстериора станаха най-желан фон за снимки на известни личности. 

Армин Ван Бюрен, Скепта и The Dead Daisies напълниха профилите си със снимки от ПловдивМузикантите отседнали инкогнито в 5-звезден хотел под тепетата по време на фестивалите

Torro Grande отново на върха заедно с The Emporium Plovdiv

Ресторантът Torro Grande получи две върхови отличия за професионални постижения от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Torro Grande е признат за „Най-добър иновативен ресторант на 2022 г.“ и „Най-добър суши ресторант на 2022 г.“.

Ресторантът отдавна е спечелил и най-придирчивите клиенти сред жителите и гостите на Пловдив. Той е едно сред топ дестинациите за кулинарно преживяване, за бизнес обеди и вечери, за семейни тържества и специални моменти. Освен с отлична кухня и огромно разнообразие от блюда за най-изтънчения вкус, Torro Grande се отличава и с изящен комфорт и стил.

Обслужването е на световно ниво и не случайно ресторантът се е превърнал в най-предпочитана локация за чужденци от целия свят, пристигнали под тепетата.

Годишните награди за хотелиерство и ресторантьорство бяха връчени на управителите на ресторанта Мария Чолакова и Любомир Кръстев, които благодариха на целия екип за професионализма. 

В уникална симбиоза The Emoporium Plovdiv и Torro Grande дават нов живот на бившия РУМ „Евмолпия“, който е сред емблематичните сгради на Пловдив. Архитектурното изящество, запазените автентични фасади, високотехнологичната модерност и високи стандарти за задоволяване на клиенти са се преплели, за да създадат един чисто нов продукт, който пази в себе си духа на хилядолетната история на Пловдив и гради новото бъдеще на Пловдив като един от най-добрите градове за живеене и посещение.