Доволен съм, че откриващото събитие за Пловдив - Европейска столица на културата даде тема на дълъг дебат. Това коментира пред репортер на TrafficNews.bg изпълнителният директор на ОФ "Пловдив 2019" Кирил Велчев. Припомняме, че екипът на фондацията публикува официално становище в отговор на изказването на Слави Трифонов.

Отговориха на Слави: Кулата е специално конструирана за големия откриващ спектакъл!Становище на фондация „Пловдив 2019“ относно “подвеждащи публикации в социалните мрежи за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата“

Шоуменът заяви, че използвал същата сцена като тази, използвана за откриващото събитие, но наемът излязъл 681 хил. лева. Той призова администрацията "да извади фактурите и да покаже за какво точно са платени 2 милиона наши пари”.

"Наемът на самата сцена е 219 053 лева без ДДС. Редно е да отбележим, че цитираните в медийното пространство през последните дни цифри касаят всички разходи по откриващото събитие", категоричен бе Велчев. Той обясни, че въпросната сума е била предвидена единствено за наем на огромната кула и не включва останалите разходи по събитието, като осветление, екип, озвучаване и много други. Общият бюджет не е надхвърлил 880 124 лева без ДДС. Документите, доказващи разходите по откриването, са публично достъпни на сайта на общинската фондация, каза още директорът.

Вижте коментара му във ВИДЕОТО на Милен Ангелов: