Защо да посетите Корфу?  Защото ще бъдете най-големия глупак, ако не го направите. Невероятна кухня, несравнима природна красота, пясъчни плажове, живописни села, приятен климат – Корфу е изумрудената кралица на гръцките острови.

1. Космополитния град Корфу

[/userfiles/files/1.Corfu_Town.jpg]

Зашеметяващия град Корфу насъмнено трябва да заеме първа позиция и да го посетите мигновено щом стъпите на острова. Само погледнете тези абсолютно прекрасни малки живописни улички, тези прекрасни гледки към морето, тези слънчеви къщички. Големите ресторанти, много магазини и уникална архитектура го правят най-космополитното място на острова. Само помислете – европейска елегантност, докосната от гръцки чар. А пощенските картички са съвършени, пише Cluborfei.com

2. Стария град

[/userfiles/files/2.%20Corfu_Old_Town.jpg]

Говорейки за град Корфу, Стария град се нуждае от цяла отделна статия само за него. Стария град не е просто урок по история, той лесно ви пренася назад във времето, също. Впечатляващите стари укрепления, Стария и Новия град, Цитаделата са само част от нещата, които ще видите тук...

3. Великолепните плажове

[/userfiles/files/3.%20Corfu_beach.jpg]

Фантастичните плажове са достатъчна причина, за да посетите този остров през отпуската си това лято. Nissaki Beach се радва на мек, бял пясък и скални образувания, както и на невероятни синьо-зелени води. От друга страна, Миртиотиса е напълно пясъчен и е заобиколен от величествен пейзаж и тучна зеленина. Изборът е ваш...

4. Красивите планински села

[/userfiles/files/4.%20Corfu_villages.jpg]

Този остров се слави и с множеството си малки села. Живописни и красиви, селата тук носят истинския дух на Корфу. Пелекас, Периволи, Перуладес, Синарадес, Сартилас .....списъкът продължава и повярвайте ни има какво да се види...

5. И ако все пак решите да посетите само едно село:  Палеокастрица

[/userfiles/files/5.%20Corfu_village_2.jpg]

Освен гореспоменатите прекрасни живописни села, Палеокастрица е едно от най-атрактивните места тук благодарение на неговите оживени механи, хипнотизиращ син залив и шест пясъчни и обсипани с камъчета плажове.  Плюс  това, тук е разположен манастира Теококу, който е от 13 век и е основната точка на културен интерес  тук. 

6. ............ и още едно: Palea Perithia

[/userfiles/files/6.%20Corfu_beach.jpg]

Като говорим за села, това определено придава на Корфу венецианско настроение. Напълно изоставено през 60-те, това село в момента предлага да ви отведе на пътешествие назад във времето. Тук всичко изглежда като замръзнало от средновековието и е достойно за посещение.

7.  Гледката от Канони

[/userfiles/files/7.%20Kanoni_view.jpg]

Старата столица Канони определено си заслужава да се посети. Естествената красота ни заобикаля отвсякъде....разкошни плажове и изумрудени дървета. Оттам се открива и страхотната гледка към островчетата Влахерна и Понтикониси.

8. Чудните музеи

[/userfiles/files/8.Corfu_museums.jpg]

Музеят на азиатското изкуство в град Корфу е брилянтен със своята колекция от безценни артефакти (около 10 000). Събрани от Китай, Япония, Тибет, Непал, Корея и Тайланд, те правят доста впечатляваща изложба. Археологическия музей демонстрира древни гръцки артефакти, включително огромния фронтон с  детайли на Горгона Медуза, датиращ от 590-580 преди новата ера.

9. Древни руини, които трябва да видите

[/userfiles/files/9.%20Corfu_ancient_ruins.jpg]

Като типичен гръцки остров Корфу също има впечатляващи древни руини, които могат да се похвалят с над 3000 годишна история, въпреки че някои от най-древните паметници тук са били унищожени по време на Втората световна война. Независимо от това историята на Корфу гордо демонстрират храма на Артемида, древния град Палеополис близо до Мон Репо и паметника на Менекратис.

10. Това е Изумрудения остров

[/userfiles/files/10.%20Corfu_emerald.jpg]

Най-зеления от гръцките острови с  хипнотизиращи изумрудени нюанси. Маслинови дръвчета, лозя и съблазнителни планински върхове с най-красивите нюанси на зелено превръщат острова в пищно изумрудено убежище.

11. Кухня

[/userfiles/files/11.%20Corfu_cuisine.jpg]

Местната кухня може да бъде достатъчна причина да посетите Корфу. Повлияна от жизнената история на острова, храната е една еклектична смесица от гръцки и венециански аромати. Сред най-популярните ястия тук са софрито (нарязано телешко варено с оцет, чесън и магданоз), бурбето (лютива рибена яхния), бианко (чеснова рибена яхния) и пастицада (блюдо от тестени изделия и месо). Много венецианско. Наистина вкусно!

12. Скрито голф игрище

[/userfiles/files/12.%20Corfu_golf.jpg]

Това може да ви изненада, но на малкия остров Корфу всъщност се намира едно от най-добрите голф игрища в Европа. Голф клуб Корфу е основан през 1971г. и е проектиран от Дон Харадине. Това скрито съкровище е чудесно място за всеки голф играч.

13. Акваленд

[/userfiles/files/13.%20Corfu_Aqualand.jpg]

Но разбира се в Корфу не всичко е култура и руини.  Тук се разполага един от най-добрите аквапаркове в Европа с повече от 36 различни водни пързалки и 15 приключенски басейна.

14. Местата в Кавос

[/userfiles/files/14.%20Kavos_party.gif]

Имате нужда от ново парти място? Насочете се към Квос на остров Корфу и ще бъдете очаровани. Безброй барове и нощни клубове ще се борят за вниманието ви – през нощта това място е извън всякакви класации.

15. ........И разбира се: времето

[/userfiles/files/15.%20Corfu_weather.jpg]

Как може да оцените всички изброени неща до тук, ако Корфу неможе да ви предложи и фантастично време?  Тук може да благодарим на мекия климат за пищните пейзажи, маслинови дървета и приятните вечери прекарани край морето...