„Някой е изтървал жена си до „Молинари”. Този шеговит пост публикува в социалните мрежи асеновградчанин, който се е натъкнал на необичайна за града гледка – змия, „разхождаща се” по улицата покрай кафенето.

Потребители в мрежата определят влечугото като сива водна змия. TrafficNews потърси експерт за консултация. Според него тя се нарича още дългоглава водна змия. Не е отровна, но ако се чувства застрашена, изпуска неприятна миризма. Живее около водни басейни и се храни с риба.

Очевидно влечугото не успя да притесни жителите на града, които проявиха чувството си за хумор.  „Не съм дала разрешение да ме снимаш!”, коментира асеновградчанка. Друга дама отбелязва, че не вижда проблем, тъй като извънредното положение отпадна, а и навън вече е разрешено да се ходи без маски.

„Дивите животни празнуват по време на карантина”, коментира друг потребител в мрежата.

Това е втори подобен случай в рамките на няколко дни в Пловдивска област. Припомняме, че в неделя жители на село Труд алармираха за змии по улиците и край детските площадки. Заради повишаването на температурите и влажното време, експертите очакват популациите да стават все по-големи. Те предупреждават, че змиите не бива да бъдат дразнени. Ако видите влечуго, е най-добре да се обадите на Гражданска защита, които имат звено, оторизирано да ги лови.

Снимка: Фейсбук

Змии плъзнаха в пловдивско селоНавсякъде е обрасло с трева, оплакаха се местните