Ентусиаст, който се е вманиачил по новата хитова игра "Покемон Гоу", е катастрофирал и се е ударил в полицейски автомобил, тъй като е ловувал анимирани животинки, докато шофира.

Ето защо полицията в Балтимор, САЩ, предупреждава всички граждани да бъдат по-внимателни и да не рискуват живота си в името на игра.

"Следователите са стигнали до заключението, че мъжът е катастрофирал, защото си е гледал в телефона, а не в пътя пред него", констатира шефът на полицията, цитиран от Вести.

А какво всъщност представлява "Покемон Гоу" (Pokemon Go)?

Играта беше пусната първо в САЩ, а после с бързи темпове навлезе и в Европа. Играта, превърнала се в световен хит, вече има своите последователи и под тепетата.

Самият принцип е да си свалим приложение на смартфоните, да включим GPS-а си и така ще ни бъдат показвани точно улиците на града, в който са намират играчите.

Идеята е всички ловци на покемони да вдигат телефоните си и на екраните им да се появяват малки виртуални същества със специални сили. Колкото повече хора играят на едно и също място, по едно и също време, толкова повече покемони "произвежда" играта.

В интернет дори вече се появиха видео уроци с 10 съвета как да станем най-добрите Покемон треньори:

 

В Щатите обаче манията завладя всички, дори известните личности. Самият Джъстин Бийбър, който избягва места с много хора и фенове, дори се включи в надпреварата и започна да гони покемони сред почитателите си. Вижте повече във видеото:

Още новини ТУК

TrafficNews.bg