Пловдивчанин получи заплашително послание във ФБ профила си, след като публикува предупреждание към пътуващите по автомагистрала "Тракия" да не спират на стоп - палки на полицаи. 

Един съвет към всички водачи, движещи се по АМ Тракия!
НЕ спирайте на стоп палка на магистралата!
Служителите на МВР нарушават ЗДП и ППЗДП, създавайки предпоставки за ПТП. Самите служители, нарушавайки закона, принуждават и вас да го нарушавате. Подал съм сигнал в писмен вид в приемната на МВР-Вх.489700-297 от 12.01. 2022, който е пренасочен към ГД Национална полиция. Преди малко разговарях и с дежурния на ГД Национална полиция. По сигнала се работи в момента и човека също се съгласи, че подобно спиране е незаконно. За да ви спрат е нужно, това да стане от последващ ви автомобил с включена светлинна и звукова сигнализация, който може да ви спре, единствено след като ви отбие на на местата установени за спиране, като паркинги и бензиностанции или ви изведе през изход на магистралата, извън нея , но не и в аварийната лента!
 
Часове след публикацията на лично съобщение в месенджър, гражданинът получава следното послание: Бегай орехи да береш охлюв жалък. Все някъде ще те скепцам, било на магистралата или другаде. Ще точиш дебели сополи и ще има падни -стани. Пък може и бяло вещество да намериме. Дупе да ти е яко, мърдане няма. 
 
Тъй като пловдивчанинът смята, че предвид съдържанието, човекът отправил заплахите е възможно да е служител на реда, той е сизирал Вътрешна сигурност. Полицаите извършили проверка и установили, че въпросният мъж е бивш служител на МВР и са насочили гражданина към прокуратурата.