Тротоар, в непосредствена близост до учебно заведение в Пловдив, е заграден и заринат от купища боклуци.

За тази нередност, заснета край НУ „Петко Рачов Славейков“, известно като първото еко – училище в града на седемте тепета, сигнализира читателка на Trafficnews.

Телена ограда, чували, множество клони, изкъртени павета и наредени до тях контейнери за смет правят невъзможно преминаването по тротоара на улица "Славянска", както на децата от учебното заведение, така и на останалите пешеходци. 

Въпреки това, измежду купчината с отпадъци, страшно стърчат пътни знаци за сигнализиране на пътен участък, разположен в близост до място, на което е възможна внезапна поява на деца върху платното за движение, както и знак за ограничение на скоростта до 30 км/ч. 

Надяваме се, че шофьорите спазват обозначенията и са особено предпазливи минавайки оттам, предвид факта, че децата и да искат и да не искат излизат на улицата, за да заобиколят "препятствието". 

Родителите на децата от училището са не само притеснени за опасността при пресичане, но и са недоволни от грозната гледка, на метри от така приветливото НУ „Петко Рачов Славейков“ с дългогодишна история. 

Да не говорим, че подобни занемарени места, особено до учебни заведения, често стават свърталища за наркомани в късните часове на вечерта. 

Ето как е изглеждал и същият тротоар, няколко месеца по-рано: