Какво може да измисли човек, за да спести 2 лева от паркинг? Много неща, особено, ако си в България. Така специализиран автомобил - тип вишка, успя да нанесе щети за няколко стотин лева, а освен това да лиши Община Пловдив от приходи.

Преди два дни камион, който обслужва районът на Гребна база е минал през бариерата, като е заплатил таксата си от 2 лева. Шофьор на вишка обаче вижда възможност да се „залепи“ до камиона и така да предотврати плащането на пропускателния пункт.

В случая обаче бариерата пада по-бързо, отколкото шофьорът смята и удря вишката. Резултатът е, че вишката се е оказала по-здрава от сблъсъка.  Рамото на бариерата се е изкривило, а шофьорът на вишката е отишъл да си върши работата покрай ремонта на тенис кортовете. След това той си тръгва от района на Гребна база без да се обади на никой за проблема.

Шефът на ОП-то Нъшан Деркалестаниан разбира за проблема и отива на място, за да види какво се случва с бариерата. Там на видеозаписите виждат как се чупи рамото на съоръжението. След разговори с работниците от тенис кортовете, от фирмата за вишки се обаждат на Деркалестаниан, за да заявят, че ще поправят бариерата.  Тя обаче е премахната към момента, защото изкривена е можела да падне върху автомобил.

Новият директор на ОП „Паркиране и репатриране“ заяви, че вече е възложил тя да бъде ремонтирана и очаква фирмата да си покрие щетите.