В условията на разрастваща се пандемия и все повече заразени с коронавирус, хигиената в „Столипиново” е непроменена. За поредното нерегламентирано сметище на ул. „Сокол” 20 сигнализира читател на TrafficNews. Той изпрати и снимки, на които се виждат купищата боклуци на улицата.

„От 2 години вече е така. Казаха, че ще чистят, но никой не идва”, оплака се нашият читател.  

Припомняме, че при поредната акция на „Чистота” срещу сметищата в „Столипиново“ миналата седмица бяха разчистени подблоковите пространства между ул. „Калина“ и ул. „Малина“. От там бяха извозени над 50 тона отпадъци.

Очакваше се разчистването да отнеме няколко дни, но допълнителната техника и екипите успяха да приключат по-бързо от предвиденото и от общинското предприятие обещаха да продължат работа по другите сметища на ул. „Сокол“ и „Батак“.

„Това са най-невралгичните места в квартала. Ще изчистим своевременно всички, за да предотвратим опасността от разпространението на коронавируса и други зарази“, коментира директорът на „Чистота“  Николай Георгиев.

До момента обаче това не се е случило, възмущава се нашият читател. Той призовава също жителите на „Столипиново“ да пазят чисто, за да се предотврати зараза.