14-и час живеещите на улица „Ландос“ в пловдивския квартал „Изгрев“ са без вода. Причината е ВиК аварията, която тази нощ наводни улицата.

Още сутринта на място пристигнаха служители на ВиК, които отводниха улицата и започнаха да работят по проблема. От дружеството обещаха той ще бъде отстранен най-късно до 17 часа. И до този момент обаче това не се е случило.

Отстраняват ВиК аварията в „Изгрев”Улицата е отводнена

„От ВиК ни отговарят, че хората им работят по отстраняване на проблема, а вече повече от 14 часа лежат по тревите. Имаме малки деца, физиологични нужди, а вода няма”, оплака се читател на TrafficNews.

Човекът обясни, че това е втората авария в района за една година.

„Нито логистика, нито технически контрол, който да поеме отговорността за аварията и за нейното отстраняване. Мисля, че на всеки ремонт или строеж трябва да има техническо лице, което да ръководи изпълнението на задачата и да носи отговорност”, посочва мъжът.

Той звънял и на дежурния телефон на дружеството, но и от там не получил съдействие. „Отговориха ми: Аз съм диспечер, хората работят, нека вашите проблеми не рефлектират върху мен”, допълва мъжът.

Улица в „Изгрев" стана рекаПричината е ВиК авария