Булевард "Копривщица" в района около подстъпите на Младежкия хълм се превърна в писта за гонки. Това твърди Стефан Тоталов, в жалба до кмета на Община Пловдив Здравко Димитров. Пловдивчанинът, който живее в пловдивския квартал "Христо Смирненски", разказа, че тече подписка на жителите на района срещу бесните скорости и опасността, която дебне преминаващите. 

Пловдивчанинът описва в жалбата си причините трасето да е станало рисково - наскоро булевардът беше в ремонт и всички павета бяха премахнати, а вместо тях бе положен нов асфалт. Това по думите му е станало предпоставка за тежки инциденти. 

Всичко това от една страна е много добре за инфраструктурата на града, но от друга страна – създава благоприятна среда за възникване на ПТП и прегазване на пешеходци. Това е така, защото новоположената настилка се използва за високоскоростни надпревари от мощни автомобили и мотори” , казва още Стефан.

Според него през последните години Младежкият хълм се превърна в предпочитано място за разходки на редица майки с деца, също така е място за отдих и спорт. Има разположен и тенис корт, а срещу него се намира училище Елин Пелин – там няма даже и пешеходна пътека, а е редно да има.

Много ученици ежедневно преминават оттам, за да стигнат до близкия парк. За безопасното преминаване и достъп до Младежкия хълм от пешеходците съществува само една пешеходна пътека за целия участък. Преди пешеходната пътека от двете страни на бул. Копривщица е редно да има приспособление за намаляване на скоростта на МПС (тип бетонен легнал полицай). Това би позволило на нас живущите в този район да бъдем по-спокойни както за самите нас, така и за нашите деца при преминаването през пешеходните пътеки. Освен това би спомогнало да спим нормално и спокойно, както спахме преди ремонта, без да чуваме мощните двигатели на автомобилите и моторите в диапазона 19.00 – 06.00 ч. Това не е място за гонки на пловдивските джигити и ентусиасти. Надявам се, в най-скоро време да предприемете мерки. В момента се събира подписка от живущите в района, която ще бъде внесена в Кметството, а ако е необходимо и в съответните Министерства", посочва още пловдивчанинът. 

Стефан Тоталов настоява в жалбата си към Община Пловдив проблемът да бъде решен. В противен случай той заявява, че ще бъде организиран протест, при който ще бъде затворен булевард Копривщица.

Ако не бъдат предприети мерки в срок от 1 месец, ще организираме протест и ще затворим бул. Копривщица, като за целта ще поканим всички медии, доказвайки им, че сме Ви сезирали с настоящата молба-жалба", пише Тоталов.