Хитрец запуши вход на жилищна сграда с нагло паркиране на улица „Родопи“ в Пловдив. Шофьорът на бялото Рено явно е избрал да си спести малко време в обикаляне на улички в кв. Каменица, за да търси място, затова оставил возилото си директно пред блока.

Пловдивчанинът съобразително е избегнал вратите с надпис „Гараж“, за да не пречи на свои колеги да минават. Не е счел за необходимо обаче да направи същия жест към пешеходците – тези, който живеят в блока, и тези, които ползват тротоара.

„Ако шофьорите продължават по този начин, защо въобще да правим тротоари“, коментира пред медията ни жител на квартала.

На снимките, пратени до медията ни, личи, че водачът на Реното далеч не е единствен в тази игра. Негов съмишленик е паркирал автомобила си на паважа, препречвайки свободното движение на колите.

В действителност през последните години паркирането в малките улици на Пловдив в пълен кошмар. Капацитетът на места за автомобили въобще не съответстват на броя жители в сградите. Сметките излизат трудни дори без да смятаме домакинства, които разполагат с повече от една кола.

Това обаче не оправдава липсата на отношение, защото първо правило както в движението, така и при паркирането трябва да бъде толерантност.