Ще ме щракнеш, ама друг път! Така звучи посланието, което отправя задочно моторист в Пловдив, който "иновативно" е облепил регистрационния номер на мотоциклета си с тиксо. Адресатът – органите на МВР, разбира се. От друга страна, нарушителят не остана незабелязан от читатели на TrafficNews.bg, които успяха да го фотографират. 

Изненадващо, въпреки че въпросното тиксо предпазва моториста от много сериозни последствие при нарушение - невъзможност за засичане с камери, както и при евентуална гонка или инцидент липсата на възможност за идентифициране на превозното средство, то по закон глобата е само 50 лв.

Според Закона за движение по пътищата на такава финансова санкция подлежи всеки, който управлява превозно средство с нечетлив или закрит по какъвто и да е начин регистрационен номер. Многократни са случаите, когато се обръща внимание на шофьори със силно замърсени табели или пък неосветени през нощта. 

Мотористът от Пловдив обаче си е решил кардинално въпроса с всякакви сериозни последици, предвид че вероятността да бъде спипан и догонен (освен от спецзвеното „Сигма“) е 1 на милион.

Хвърковатата чета на МВР обаче тепърва излиза на улиците след зимния сезон, та поне за малко нашият герой може и да се мисли за недосегаем и невидим… на цената на една хартиена тиско лента и в краен случай угрозата от 50 лева.