След като вчера ви припомнихме казуса на две семейства, чиято почивка в Турция не се състоя, въпреки че те платиха за нея, собственикът на турагента „Теско Груп“ Васил Атанасов побърза да отиде в банката и да направи превод. Той бе обещал да върне парите на семейството до края на месец октомври, но в разговор с потърпешвата вчера той не и дал отговор дали и кога ще си получи парите. 

Часове след публукацията на TrafficNews.bg, г-н Атанасов е направил превод. Изплатените пари към Ивелина Маркова са в размер на 1000 лева, като това се явява по-малко от половината от сумата, която фирмата дължи на жената, а именно 2774 лева. Не е ясно кога ще бъдат върнати останалите 1774 лева. 

Днес получихме писмо от Васил Атанасов, изпълнено с лични нападки, в което обаче по същество той ни съобщава, че:

„Относно статията със заглавие ''ТЕСКО ГРУП'' щял да върне 2 бона за провалена почивка, ама друг път '', написана от Виктория Петрова ,в която се излива словестна  помия и се петни името на Туристическа Агенция ''ТЕСКО ГРУП'' ще използвам заглавието и в същия дух ще го продължа като лично обръщение към госпожата писала статията - ..''Госпожо Петрова, вече ги връща и още как, това ,че Вие не сте разбрали и не сте го отразили говори зле за Вас.

Аз разполагам с документ и платежно,с което мога да удостоверя ,че има превод към сметката на госпожа Ивалина Маркова и то точно на 31.10. 2017г. т.е. преди да е изтекъл месеца. Хайде сега нека отново си сверим часовниците и да видим кой на кого и какво дължи и нека следващия път като решите да пишете нещо особено когато става въпрос за взети пари от договори или екскурзии , нека първо проверим и се позовем на фактите и моля, Ви се госпожо Петрова, този път не ми звънете пак по телефона за да ме занимавате с половин часови разговори . Все пак аз си имам работа и съм зает човек и е израз на добра воля от моя страна,че въобще Ви изслушвам и използвам правото си на отговор за да Ви отговарям и пиша тук! Следващия път ако желаете да получите отговор, нека той бъде чрез медиите и печата. Нали това всъщност е Вашата трибуна и там Ви е силата . Аз със сигурност ще Ви отговоря!“

Г-н Атанасов, радваме се, че след като прочетохте статията преведохте ЧАСТ от сумата и се сетихте са обещанието. Платежното нареждане е изпълнено на 1.11.2017 г. и потърпевшата Ивелина Маркова веднага се свърза с медията ни, за да съобщи, че е получила част от парите. Припомняме, че мъжът обеща да изплати цялата сума, в която завлече семейството до края на месец октомври, въпреки че парите са дадени още в ранния септември.

Защо обаче е преведена част от сумата. Отговорът на този въпрос се крие в писмо, изпратено вчера от Васил Атанасов към потърпевшата г-жа Маркова. Семействата получават само 1000 лева за назидание, заради дързостта им да говоря с медии. Е, все пак се надяваме, че ще си получат и останалата сума.

"Здравейте госпожо Маркова, 

Както се бяхме разбрали в телефонен разговор с Вас, трябваше да си получите Пълната сума от несъстоялата се екскурзия до Турция до края на 31.10.2017г. /ВКЛЮЧИТЕЛНО /.

Още преди да е изтекъл този срок ,Вие решихте самоинициативно да поемете нещата в свои ръце и започнахте звънене на телефоните на фирмата още от ранни зори , след това решихте да събудите и медиите с  оплаквания от рода ,че нямало съм да Ви преведа сумата и т.н. и т.н. Публикациите не закъсняха  и отново започна да се лее  помия от медията върху фирма ТЕСКО ГРУП....

Кому е нужно това Ви питам аз ?

Вие ще си получите сумата рано или късно и даже ще забравите, само ,че публикациите и след пет години отново ще бъдат в интернет пространството и ще петнят името на Туристическа фирма 'ТЕСКО ГРУП'' макар и ясно да Ви обясних ,причината поради, която се стигна до Вашата анулация на резервация.

Естествено, че след Вашия случай съм взел мерки и служителката отговаряща за Вашата резервация е уволнена дисциплинарно и за в бъдеще едва ли ще допусна туристическа агенция ''Теско Груп'' да бъде замесвана в подобен грозен медиен скандал !

 И в заключение искам да Ви кажа, че аз все пак аз си ударжах на обещанието и превод към Вашата сметка има. В момента съм Ви изпратил и платежното. Питате ме защо ПЛАТЕЖНОТО Е ЗА ЧАСТ ОТ ЦЯЛАТА  СУМА ?

Ами защото и Вие си удържахте на само  ЧАСТ ОТ ОБЕЩАНИЕТО,което ми бяхте дали . Нещо повече - още преди да е преключил денят , решихте да  звъните по разни медии за да се оплаквате  колко некоректни са ТЕСКО ГРУП . Да,това е Ваше право. Всеки човек има различни възприятия за реалността , Вие така се преценили , така и сте постъпили . 

След време когато всичко утихне и емоциите преминат искам много внимателно да прецените всички ''за'' и ''против' и да си зададете въпроса нима си струваха всичките тези изхабени нерви, всичкото това драматизиране на случая и  нима изчерпахме всички нормални начини за комуникация ,че тръгнахме и по медиите да се жалваме или може би търсим медийна изява ?"

*Оригиналният правопис на автора е запазен.