6 дни домашен арест, психически тормоз и побой - това е сполетяло 20-годишно момиче от Пловдив заради това, че е приела приятел от мъжки пол във фейсбук. Близо седмица те е била заключена в квартирата на гаджето си в Германия, където е била жестоко пребивана от него. 

Това съобщиха от неправителствена организация за защита на жертви на насилие в града на тепетата, където пострадалата е потърсила помощ след връщането си от чужбина. Пред психолозите тя разказала, че с любимия си, който бил от Шумен, се запознала чрез социалните мрежи. Връстникът й работел в Германия.

Първоначално пловдивчанката му ходела на гости за по 10-15 дни, а впоследствие двамата решили да се съберат в Германия. Младата жена пристигнала там с еднопосочен билет.

"В колата, на път към населеното място, където живеел, той се нахвърлил върху нея с юмруци заради мъжа от фейсбук. Спрял на паркинг, свалил й багажа и я заплашил, че ще я остави на тираджиите. После отново я качил и я отвел в квартирата си. Там боищата продължили", разказа адвокат Жанета Борисова от правозащитната организация, предава 24 часа.

След 6 дни плен биячът принудил избраницата си да тръгне с него към строежа, където работел. Оставил я заключена в колата в подземен паркинг, а тъй като близката аптека била затворена, наложил картофи на раните й, като ги залепил с тиксо.

"На всеки два часа проверявал дали приятелката му е в автомобила. По обяд насилникът тръгнал да излиза с колата от паркинга и тогава тя успяла да избяга", описва адвокат Борисова.

Насинената пловдивчанка, където продавачът и клиенти я защитили от преследващия е бияч и извикали полиция. Пред немските органи на реда тя заявила, че не желае да подава жалба срещу гаджето си.

Униформените я придружили до болница, а след това и до автобуса за България. В момента жената все още се възстановява от изживения шок с подкрепата на психотерапевти от организацията.

На снимката: Адвокат Жанета Борисова (вляво) и Рада Еленкова от пловдивската правозащитна организация, които разказаха за потресаващия случай пред медиите.