Циганин с плашещ вид наби възрастен незрящ пловдивчанин, който свири в един от пловдивските подлези. Взел му бастуна, с който мъжът се придвижва, и кавала, с който се препитава. Защото... не му се слушало.

За грозната случка разказа пловдивчанин в една от социалните мрежи. Ето и неговия разказ:

"Това е лицето Славчо, циркулира в района на центъра и Стария град в Пловдив. Днес, докато се занимавах с ремонти по къщата ни, при мен дойде разстроена и търсеща помощ една от моите детски учителки (г-жа Теодора Цанкова) и ме информира, че лице от ромски произход бие слепия възрастен човек, който свири на кавал в близкия подлез.

Веднага отидох на място и заварих въпросния Славчо, видимо агресивен. Възрастният слепец бе доста уплашен, но в стабилно състояние. Наглецът му откраднал бастуна и кавала, защото не му се слушало. Опита се да избяга, но неуспешно. Установи се, че именно той е биячът, и бе задържан. Благодарности на патрула на 4-то РУП за бързата и професионална намеса."

За съжаление от коментарите под поста разбираме, че няколко часа по-късно същият този Славчо най-спокойно си пиел кафето пред магазинчетата за цигари на ул. "Железарска". "Бързичко са го освободили полицаите...", коментират пловдивчани и добавят: 

"Пак ще безчинства по улиците. Няма социални заведения нито за бездомни, нито за психично болни. Държава!!!"