Софиянец получи условна присъда от 7 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок за проявена жестокост към домашно куче, стана ясно от сайта на прокуратурата. 

Подсъдимият А. Караминков имал приятел, който се оплака как кучето му го ухапало по крака и дясната ръка. Тогава мъжът решил да накаже песа за агресията.

На 4 юли 2017 г. около 14.00 часа Караминков отишъл със собствения си лек автомобил до дома на своя приятел, качил кучето и го откарал в ж.к. „Връбница 1“ в  София. След като го свалил от колата в тревната площ между блок 509 на ж.к. „Връбница 1“ и гробищен парк „Бакърена фабрика“, Караминков започнал да изтезава животното. Той завързал устата на кучето с хартиено тиксо, сложил го в бял сезалов чувал на земята, след което го удрял с алуминиев профил в главата и стоварил голям камък върху главата на кучето.

На кучето била причинена тежка фрактура в областта на черепа, оток и кръвонасядания в областта на главата и назалните кости, кръвоизливи в двете очи и двете ноздри, както и трайно увреждане на дясното око и орбиталните кости, наложило оперативна намеса - отстраняване на очната ябълка. 

След като пребил животното, мъжът зарязал завързаното с тиксо куче, заедно с чувала. За късмет на полуживото животно, очевидец незабавно сигнализирал на тел. 112.  По случая било образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура. На Караминков е било повдигнато обвинение.

В хода на съдебното производство е постигнато споразумение за решаване на делото, което е одобрено от съда