Сериозни промени в играта за смартфони Pokemon GO станаха повод за радост за едни играчи и за недоволство при други. В петък от компанията производител Niantec направиха "кръпка" на играта, с която се променят някои неща в нея. Основното - това кой рядък покемон къде се появява.

По-запалените играчи бързо откриха на кои места в градовете, в които живеят, редовно се появяват даден тип покемони. Макар Pokemon GO да е едва на няколко седмици, вече има сайтове, показващи "гнездата" на различните видове покемони върху картата на всеки град - включително София и Пловдив. Тези сайтове в известна степен "убиват" елемента на обикаляне и търсене, особено за играчите, които искат бързо да натрупат определен вид покемони с цел еволюция и по-бързо качване на нива.

От петък обаче покемоните на различните гнезда са променени. Т.е. там където ловците преди са дебнели за Пикачу, вече се появява змията Ekans. Там, където е имало гнездо на Dratini, вече се появява Eevee, и т.н. Промените са били приложени директно върху сървърите на играта, което значи, че вече са валидни за всички играчи, включително и тези у нас. Но не се притеснявайте - Pidgey, Zubat и Rattata продължава да си има почти навсякъде. Не, че някой търси точно тях.

"Кръпката" идва точно преди най-масовия планиран лов на покемони пред НДК в София - четете ТУК.

Промяната доведе до недоволство сред все по-бързо разстящата общност на играчи в България. Много от по-запалените вече събираха голям брой покемони именно с информацията за това кое същество къде ще се появи. Сега им се налага да зарежат любимите места и да търсят нови (или просто да проверят в Интернет коя е новата локация на необходимия им покемон). Това ще създаде неудобство и за неколцината предприемчиви играчи, които предлагат "разработване на профили" на хората, които нямат време да играят заради работни задължения. Това, разбира се, "професионалните ловци" предлагат срещу заплащане.

Заведения в Слънчев бряг вече ползват играта за привличане на клиенти - четете ТУК.

Има обаче и доволни от промяната в Pokemon GO и за тях тя е глътка свеж въздух, която ще подейства добре за поддържане на интереса към играта. Новата "кръпка" прави промени и в баланса, намалявайки силата на някои от уменията на вече наложили се като "най-силни" покемони.

Макар да се превърна в глобален феномен, като всяко друго ново нещо Pokemon GO евентуално ще започне да омръзва на играчите. Именно заради това се очакват и по-сериозни "кръпки", които да добавят нови неща към играта. Едно от най-чаканите е възможността за търговия между отделните играчи, с което те ще могат да разменят покемони. Това не само ще засили социалният елемент на играта, но със сигурност ще даде началото и на още един бизнес - "Дай да ти продам този рядък покемон".

Още новини за Pokemon GO четете ТУК

TrafficNews.bg