10 077 души. Това до момента е броят на хората, проявили интерес към най-масовия лов на покемони в България. Феновете на играта Pokemon GO ще се съберат днес следобяд пред Националния дворец на културата - едно от най-популярните, ако не и най-популярното, място за групов "лов" на малките, виртуални чудовища.

Лов, макар и по-скромен, ще има и в Пловдив - четете ТУК.

Не е ясно колко ловци ще се появят пред НДК, но в пиковия момент е напълно възможно там да има няколко хиляди души. Над 3 хиляди са тези, които са потвърдили присъствие в събитието във Facebook. Други 7 хиляди са отбелязали, че се интересуват. Организатори на събитието са фенове на играта и екипа на телевизионното предаване NEXT TV. С този интерес може да се очаква груповият лов да е по-масов дори от някои протести у нас.

НДК и в момента събира много играчи от столицата всяка вечер. С използването на т.нар. Lure Module-и те привличат покемони към мястото и така си спестяват елементът на постоянни разходки - нещо основно в играта. Каквото и да ви казват синоптиците, тази вечер може да се очаква дъжд от покемони пред Националния дворец на културата. 

Ловът е с начален час 16:00 и ще приключи около 22 ч. в неделя.

Още новини за манията по Pokemon GO четете ТУК

TrafficNews.bg