Нямат свършване нарушителите по пловдивските улици! Забранителни знаци, полицейски хайки, глоби... нищо не е в състояние да ги откаже от навиците им да не се съобразяват с нищо и никого. Само преди дни ви показахме как шофьори навлизат в насрещното движение на бул. "Руски", за да се включат по улица "Преслав". Порочна и... доста опасна практика, както се разбра.

От началото на месеца за движение е затворено източното платно на булевард "Руски" от кръстовището с улица "Преслав" (т.е. към пожарната) до това с "Гладстон". Предупредителни знаци са поставени още от кръстовището с "Генерал Данаил Николаев", няколко метра преди левия завой за "Преслав". Знаците посочват, че водачите, движещи се в посока от "6 септември" към "Руски", трябва да преминават в най-дясната лента на западното платно на булеварда.

Което обаче не се случва. И въпреки че няколко дни патрулка на КАТ беше позиционирана в самото начало на улица „Преслав” и всеки, осмелил се да наруши забраната, беше санкциониран, решилите се да карат в насрещното не секват. Ето още един от тях, сниман от читател на Trafficnews.bg.