Униформени следят за нарушители на улица „Преслав”, сигнализира читател на TrafficNews.bg Причината - много водачи навлизат в насрещното движение, за да се включат по въпросната улица. Порочната практика се наблюдава всекидневно по натовареното трасе.

От началото на месеца затворено за движение е източното платно на булевард "Руски" от кръстовището с улица "Преслав" (т.е. към пожарната) до това с "Гладстон". Предупредителни знаци са поставени още от кръстовището с "Генерал Данаил Николаев", няколко метра преди левия завой за "Преслав". Знаците посочват, че водачите, движещи се в посока от "6 септември" към "Руски", трябва да преминават в най-дясната лента на западното платно на булеварда.

В репортаж на TrafficNews.bg ви показахме как много от шофьорите обаче решават да направят нещо съвсем различно - те навлизат в насрещното, за да могат да свият наляво по "Преслав". По този начин във всеки един момент могат да се сблъскат с водачите, идващи от "Преслав" към "Руски". 

Налице са и забранителни знаци, които уведомяват водачите, че не могат да навлизат в източното платно (в случай, че не са се сетили сами). Това обаче не спира нарушителите.

От днес обаче органите на реда следят за нарушителите. Патрулката е позиционирана в самото начало на улица „Преслав” и всеки, осмелил се да наруши забраната, бива санкциониран.

Пълен хаос! Как още не е станала катастрофа на мястото на касапницата на Руски! ВИДЕО