Мъж стана жертва на огромни "културни" дупки в близост до парк "Отдих и култура" в Пловдив, а за щетите ще му са нужни две минимални работни заплати. Инцидентът и охарчването, което му предстои, изобщо не са изненада за него.

Пловдивчанинът има пълно право да се чувства злочест, тъй като само преди две седмици, той претърпя сходно пропадане в огромен кратер на булевард „Руски”. Е, ако тогава щетите се равняваха на една минимална заплата, то сега мъжът ще трябва да си приготви още минимум две месечни надници, за да възстанови колата си след новия погром. 

Дежа вю инцидентът е станал на един от прочутите с "изрядния" си вид пътища в Пловдив. Става дума за трасе с дълбоки, опасни кратери, разположено до Гребната база и парк "Отдих и култура". 

Ще кажете, че асфалтовата настилка скоро се е разбила и никой не е имал време да реагира? Не. Окаяно състояние на трасето не просто не е нов феномен, а граждани отдавна са подали жалба за поправянето му. Пълния ѝ текст можете да прочетете тук.

В следствие на невзетите мерки, се случва и настоящият инцидент. Злочестият шофьор е спукал две гуми и изкривил две джанти и то само дни, след като поправи колата си. 

В повечето случаи в полиците каско, тези щети не се изплащат. Новите щети ще бръкнат в джоба на мъжа с минимум 800 лева. Естествено, той има право да заведе иск срещу Община Пловдив. Дали ще го направи е негов избор, предвид обаче бавните процедури и бумащините, които съпровождат този тип дела, не много хора се наемат да го сторят.