Пловдивчанин ще се раздели с близо една минимална работна заплата, след като имаше „късмета” да попадне в огромна дупка на булевард „Руски”.  Кратерът е в неремонтираната част на булеварда, непосредствено след входа към Бунарджика, а инцидентът е станал по тъмните часове.

В следствие на инцидента, мъжът е спукал гумата си, която купил  преди дни. Нейната стойност е 300 лева, а освен това има щети и по джантата.  В повечето случаи в полиците каско, тези щети не се изплащат. Така мъжът ще трябва да се бръкне и сам да плати щетите. Естествено, той има право да заведе иск срещу Община Пловдив. Дали ще го направи е негов избор, предвид обаче бавните процедури и бумащините, които съпровождат този тип дела, не много хора се наемат да го сторят.

Припомняме, че в момента тече пълен ремонт на булевард „Руски”.  Той е на по-заден план, за да може да приключат първо „6 септември” и „Коматевско шосе”. От „Щрабаг” са ремонтирали източното платно от „Гладстон” до „Преслав”, както и западното от „Гладстон” до Централна гара. Скоро ще бъде затворен и целия участък от източното платно от Гарата до „Гладстон”. Въпросният участък, на който мъжът спука гума, е предвиден за последния етап. Спецификата на булеварда е, че преди години върху паважната настилка бе сложен асфалтов слой. Поради тази причина всяка пролет и есен се отваряха сериозни кратери, които нанасяха щети по автомобилите, а явно и продължават…