Пловдивчани живеят без вода вече пети ден. За това сигнализира читател на TrafficNews, който твърди, че в последните няколко дни в имота му или няма никакво водоподаване или налягането е изключително слабо и е невъзможно се извършват нормални дейности.

Вода липсва на ул. „Борован”, намираща се в близост до Централни гробища на града. Читателят ни разказа, че от понеделник живее в непрекъснат стрес, защото не може дзадоволява най- елементарните си нужди, поради факта, че вода липсва.

Той заяви, че е подал многократно сигнали до ВиК, както и до общината на район „Източен”, като проверка от екипи на дружеството е осъществена само веднъж.

„Дойдоха за малко, направиха някаква проверка, казаха че проблемът не е тук и си тръгнаха, като ние продължаваме да бъдем без вода”, разказа той.

Мъжът споделя, че според него дружеството игнорира проблема, защото само няколко къщи в съседство имат този проблем и смята, че ако проблемът беше малко по-мащабен щеше да се обърне по-сериозно внимание.

„Не си ли плащаме водата? Не знаели от къде идва проблема…ами нали имат устройствени планове, нека проверят”, допълни мъжът, който заяви, че освен тези проблеми семейството му е и под карантина.

Пловдивчанинът е притеснен, че идват почивните дни и има вероятност проблемът да продължи да се неглижира и да останат без вода до другата седмица.

От TrafficNews предадохме сигнала до говорителя на ВиК инж. Антон Гълъбов, който заяви, че няма информация за такава авария, но ще изиска по-обстойна проверка.