„От седмици пловдивският квартал „Гаганица“ тъне в мизерия“. Това пишат жители до TrafficNews. Те посочват, че заради ремонт на частно дружество асфалтът на част от улиците е разбит, което възпрепятства нормалното придвижване. По същата причина сметоизвозването им не се осъществява по утвърдения режим, тъй като камионите на ОП „Чистота“ вече нямат достъп до квартала.

В участъка работи EVN, като извършва подмяна на подземната инфраструктура на електроснабдителното дружество. В района от години има проблеми с тока, най-често прекъсвания или продължителни аварии, казват жители, а ремонтът започнал преди около месец.

Откакто започнала подмяната обаче, проблемът се изместил. „Разкопаха улиците, а после спряха ремонта. Предвижването в квартала е изключително трудно, хората са доста изнервени, шофьорите стигат дори до саморазправа. Улиците са малки и са в окаяно състояние“, споделя Иван Славчев. Допълва, че откакто улиците са непроходими, отпадъците им стоят по кофите и от ОП „Чистота“ вече да ги събират.

TrafficNew се свърза с кметство „Северен“, откъде пояниха, че са получили жалбата на граждани и е бил извършен оглед на място.

„Улиците там разполагат с контейнери за смет с малка вместимост. Само на главната улица са с такива тип бобри. Големият камион вече няма как да влиза в улиците, затова след разговор с директора на „Чистота“ се организира там да ходи възможно най-малкото камионче. Заради състоянието на инфраструктурата в момента обаче за малко не стана инцидент – камиончето щеше да се обърне. По тази причина се създаде временна организация – ще се наложи докато приключи ремонта, жителите да изхвърлят отпадъците си в контейнерите тип бобър на главната улица. До там камиона на „Чистота“ стига без проблем и извозва по график“, заяви зам.-кметът на „Северен“ Цветомир Цветков.

Жители обаче са притеснени, че от дни майстори вече не са на терен и по ремонта не се действа. Предполагат, че EVN е прекратило преждевременно подмяната, като само запълнили с временна настилка изкопаните дупки. „Закърпването е с няколко сантиметра по-ниско от нивото на улицата. Преди дни предната броня на колата ми се изкърти, докато преминавах по улицата до вкъщи“, споделя още жителка.

От „Северен“ обаче уточняват, че по информация подадена от електроснабдителното дружество до администрацията им – дейностите са били прекъснати за кратко и в утрешния ден /бел.ав. - 8.10/ ще бъдат възстановени.