Как може да минете оттук, ако не сте под 40 кг, или не сте човека паяк? Това пита пловдивчанка, която е заснела безумна ситуация в центъра на Пловдив. Става въпрос за скеле, което е монтирано на бул. „6 септември” точно срещу Съдебната палата. Пловдивчанката е пуснала запитване до Община Пловдив, от където й отговорили, че тротоарът е частен и няма какво да се направи. Ето и какво казва тя:

„Искам да съобщя за едно ужасно недоразумение, което се случва на метри от Съда, точно пред Агенцията по вписванията на бул.”6-ти септември”. Частник загражда тротоара със скеле, като преминаването от там би затруднило и човека паяк, поради тесния проход и веещите се платове и мрежи около скелето.

Детски колички или хора над 40 кг е невъзможно да преминат. След подадено опаковане до общината и направена проверка се оказва, че тротоарът пред сградата също е ЧАСТЕН! Така че общината била безсилна да направи каквото и да било в случая! Хората заобикалят и вървят по улицата, където движението е много натоварено и няма никаква видимост на завоя”, пише нашата читателка.

Свързахме се с кмета на район „Централен” Георги Стаменов, който мина през въпросното място. Той обясни, че няма никакво значение дали тротоарът е частен или общински, като строителите са задължени да направя скелето така,  че да може да се минава.  Стаменов обясни, че има около 70-80 см разстояние до оградата, като ще изпрати служители да говорят с техническия ръководител да поставя скелето и платнищата по начин, който позволява да се минава.