Множество сигнали пристигат от жителите на квартал Коматево месеци наред за дългоочаквания ремонт, за дълбоките дупки, за умението да оцеляваш по Коматевско шосе. Припомняме, че закъснението бе оправдавано осем месеца с дългата бюрократична процедура на Европейската банка за възстановяване и развитие, а после и с бавната реакция на румънската фирма, избрана за надзорник на проекта.

Първата копка и „стартът на ремонта” на Коматевско вече са шеговито нарицателно и скоро ще влязат във вицовете заедно с испанското „Маняна” и арабското „Иш Аллах”. Днес получихме поредното писмо за една и съща дупка. Да, точно така, тази до оградата на стадиона. Вижте го:  

„Преди около месец ви изпратих сигнал за огромна дупка на Коматевско шосе до оградата на стадиона на "Ботев", която месеци наред затруднява движението по пътя и създава опасност за ПТП.

Благодарение на вашата намеса и на подадения сигнал в район "Южен", няколко дена след това бяха изпратени хора, които да наредят паветата. Още на същия ден стана ясно обаче, че т.нар. "ремонт" , както и всички приказки и насрочени дати за начало на реконструкцията на пътя са отбиване на номера и подигравка с търпението на хората. В момента дупката е още по-голяма, паветата хвърчат, а колите са принудени да навлизат в насрещното платно. Движението по Коматевско шосе е изключително натоварено и въпреки подадения нов сигнал в район "Южен" не се предприемат никакви действия. Хиляди хора ежедневно са изложени на риск.”

Жителите и работещите в квартала са категорични, че са необходими незабавни мерки, за да не се стигне до тежки инциденти, без значение кога и дали изобщо ще започне някога прословутият ремонт.

Те предлагат следното решение на въпроса с невидимата за управленците на Пловдив дупка: хората вместо да плащат данъци, трябва да направят курбан за запушване на дупка по примера на кмета.

Още по темата:

Ремонтирана дупка отново се превърна в катапулт, стреля с павета!

Ще помогне ли курбанът за скоростен ремонт на разбитото Коматевско шосе в Пловдив?

Даде ли резултат кметският курбан в Коматево? Нови обещания за старт на ремонтите

Коматевци поздравиха патриотично кмета! Забиха трибагреника в дупка

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg