Свръхестествени сили пречели на старта на  ремонта на Коматевско шосе! Това наложи днес кметът на Пловдив Иван Тотев да опре до помощта на Господ и да направи курбан, който да помогне на начинанието. Градоначалникът обясни, че желанието на Общината, ремонтът да започне е голямо, но на всяка крачка нещо се случва, „което сякаш идва от небето” и спира реалната първа копка на булеварда.

„Трябва да направим нещо, за да получим подкрепа свише за този проект”, заяви Тотев.

И така се стигна до курбан, който бе осветен от отец  Стоян в църквата в Коматево „Свети Прокопий”. Божият служител също се помоли за успешния старт на Коматевско шосе и похвали кмета.

На събитието присъства и кметът на район „Южен” Борислав Инчев.

„При мен постоянно идват оплаквания за различни дупки на Коматевско шосе. В момента, в който закърпим едната веднага се появява друга. Омръзна ми само да даваме пари за частични ремонти”, коментира Инчев.

Пречки  спират и старта на ремонта на булевард  „Северен”.  Там се оказало, че през 2015 година осем имота в района на булеварда са били върнати на собствениците. И въпреки строителните разрешения  на булеварда не могат да стартират ремонтни дейности. Тотев обясни, че в момента се правят необходимите стъпки, за да може проектът за  ремонта на четирите  пловдивски булеварда да бъде разделен на части.

Общината е поискала и отсрочка от една година за „Северен”, за да могат да се проведат отчуждителни процедури  на булеварда.  Според новия план първата копка на булеварда ще бъде направена на 31 март 2017 година.

А що се отнася до Коматевско шосе, Иван Тотев се надява, че с помощта на свети Прокопий ремонтът ще стартира до две седмици.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg