Истински кошмар ежедневно изживяват хората, ползващи основната автобусна линия Карлово – Пловдив. Читателка на TrafficNews.bg не издържа на поредното ужасяващо изживяване и изпрати видео, на което се вижда как пътниците са натъпкани като животни, а на част от хората им прилошава.  Фирмата превозвач отново е „Хеброс бус”. Вчера ви показахме как междуградски автобус отново на същата фирма, но по направлението Пловдив – Хисаря едва не се разпада, докато се движи.

И двата случая има тотално погазване на закона. В него изрично се посочва, че при извънградски курсове, които са над 30 км, е абсолютно забранено да има правостоящи пътници.

Ето и целия разказ на читателката на TrafficNews.bg:

“Ето по такъв начин се пътува между Карлово и Пловдив, при положение, че има хора, работещи в Пловдив. Билетът е 5.20 лв., а автобусите са малки. Напълни се още от началната спирка в Карлово, след което шофьорът продължи да качва хора.Автобусът спира на всяко село по пътя, и разбира се,  продължава да качва хора. Някъде към Долна Махала вече беше толкова “претъпкано” че имаше момичета седнали отпред на таблото.

Вътре не се дишаше, почти нямаше въздух и на пътниците започваше да им прилошава. В крайна сметка не сме животни, че да ни извозват като прасета, натъпкани в кочини. И защо полицаите, които са по пътя виждат това, което се случва и не санкционират? Смятате ли, че е правилно да има правостоящи пътници, при положение, че в правилника за движение е изрично упоменато. И въпреки всичко не стига, че продължават да качват пътници и да взимат парите на хората, ако беше станал инцидент, не знам кой щеше да е човекът, носещ отговорност за всички тези “невинни” хора.”, пише читателката ни.

Вижте кадри от претъпкания автобус: