Посрещането на Джулай морнинг в България се е превърнало в традиция, която от много години събира хиляди хора по Черноморието или по високите локации на градовете. Събитията често включват танци, пийване на питиета и раздумки със стари и нови приятели. Пловдивчани се качват на Альоша, за да посрещнат първия юлски изгрев, който символизира едно ново начало. Под тепетата обаче това не важи и по нищо не личи, че след красивата гледка пловдивчани са заредени с позитивизъм и доброта. Ден по-късно единственото, което можем да забележим на високата локация е лошото възпитание на някои хора от града и бруталната мизерия, която са зарязали. 

До TrafficNews постъпи сигнал, придружен със снимки, от които ясно се вижда оставените отпадъци след юлския празник. По думите на нашите читатели по стълбите на Альоша подобни унищожителни запои не са новост.  Днес мястото тъне в мизерия и се подритват празни бутилки от бири и опаковки от различени видове хранителни продукти. Може да се забележи и купчината от фасове и люспи от семки по земята, както и празните кутии от цигари, които са захвърлени, но не в коша за отпадъци.

Според нашия читател това се случва всяка година и вместо хората да се събират за добри каузи, те замърсяват града след себе си, а това говори само и единствено за лошо възпитание.

„Сега ще трябва да чистим ние, хората, които всекидневно посещаваме тези места и искам да се любуваме на красиви гледки, а не на невъзпитание и мизерия”, категоричен е нашият читател.

В тези случаи вината пада единствено върху посетителите на локацията, които егоистично не си дават сметка какво ще бъде заварено на следващия ден след тяхната бурна нощ. Медията ни се надява контролът свързан с този проблем да се засили, а пловдивчани да станат по-отговорни към своя красив град. Нека не превръщаме красивите места в огромни кошчета за боклук!