Коя от всички нередности около снимките с този автомобил прави най-голямо впечатление?

Читател на TrafficNews сигнализира за няколко видими нарушения, направени от водачът на този лек автомобил. Снимките са заснети в тъмните часове на 19 февруари на паркинг на бул. „Васил Априлов” 100.

Първото видимо нарушение е, че автомобилът е паркиран на място за хора с увреждания, без да е наличен стикер за инвалиди, поставен на предния прозорец. Интересното в случая, че там има друг стикер, с който явно се цели да се респектират граждани и проверяващи. Видно от изпратените снимки, на предното стъкло е залепен пропуск за паркиране на служебен паркинг на Административен съд – Пловдив, която сграда се намира на ул. „Иван Вазов”.

Тук обаче идва и следващата нередност – видно стикерът е легитимен и подписан от председателят на съда, но той съвсем не отговаря на превозното средство за което е издаден. Разминаванията с въпросния автомобил, който го ползва са и в модела на колата, и в регистрационния номер. Според пропуска, автомобилът, който има право да спира на паркинга на Административния съд в Пловдив е “MERCEDES GLC 250D”. Също видно от снимките, колата която ползва стикера е MERCEDES GLC 220D”. Второто разминаване е в регистрационните табели на превозните средства – стикерът е предназначен за варненски автомобил, а се ползва от пловдивски.

Несъмнено, в този случай, всеки един нормален гражданин би си задал поне два въпроса. Защо чужди коли ползват пропуски, вероятно издадени за магистрати, за да имат достъп до паркинга на Административен съд – Пловдив и дават ли подобни пропуски право да се паркира на места, предназначени за хора с увреждания?

TrafficNews е готов да изслуша и другата гледна точка и апелира съответните институции да направят проверка.