Превозът на извънгабаритния товар по пътищата в област Пловдив предизвика гняв сред мнозина. Освен, че хората останаха часове без ток, колата на жена от село Главатар е била неправомерно преместена. За това сигнализира потърпевшата до редакцията на TrafficNews.

Припомняме, че транспортирането на гигантски съоръжения затрудни движението по между селата Голям Чардак и Неделево. При преминаването на камионите с извънагабаритен товар днес се наложи да бъдат премахвани кабели по пътищата.

Абсурд: Извънгабаритни товари оставиха без ток няколко пловдивски селаПотърпевши: "Това е нечовешко и е подигравка с нас"

Освен жици, се е наложило премахването на автомобил, паркиран пред дома на жена в село Главатар. Превозното средство е било позиционирано на главният път, а по думите на потърпевшата по нищо не е пречило на преминаване на тежката техника.

„Никой в селото не знаеше, че ще минават камиони, че ще се транспортира извънгабаритни съоръжения. Около обяд обаче ми се обади малкият ми син, за да ми каже, че непознати мъже теглят колата ми с вериги. Каза още, че колата пречи за преминаване на някаква техника. Помолих го да намери полицаи или служители, за да даде телефона и да разбера какво става. Разговарях с униформен. Казах му, че до 40 минути мога да се прибера и да изместя колата, тъй като ключовете са в дамската ми чанта. Уви не ме изчакаха. Вързали са колата в задната част и са я влачило около 4-5 метра. Видимо по бронята има малки ожулвания, но според автомонтьори не са изключени увреждания по скоростната кутия”, разказва потърпевшата жена.

След като се е прибрала в дома си, дамата позвънила на спешен телефон 112. От там обаче са й казали, че тъй като няма ПТП, трябва да подаде сигнал в най-близкото районно управление.

„Първо потърсих кмета на Главатар, която заяви, че знаела за превоза. Ние обаче не сме уведомени. След това отидох в Калояново, където потърсих кмета на Общината, за да подал сигнал и до него, а накрая входирах и жалба в районното полицейско управление. Искам да потърся отговорност на фирмата, отговаряща за транспорта и логистиката. Ако колата е увредена, кой ще плати ремонта? Освен това искам да разбера, кой дава право на тези хора, да местят без мое позволение личната ми кола?”, възмущава се още дамата.

Медията ни потърси за коментар и кмета на Главатар – Сийка Димитрова. Пред наш репортер тя заяви, че за транспортирането на това е разбрала около 18:00 часа в четвъртък.

„В петък сутринта съм уведомила хората в магазина и животновъдите, че няма да има ток. Непосилно е да ходя от врата на врата, за да съобщавам на всеки за превоза”, заяви Димитрова.