Чудовищно насилие е упражнено върху едно беззащитно четириного създание. За това сигнализираха пловдивчани, които са се натъкнали на осакатено куче и са го завели незабавно във ветеринарна клиника в Пловдив. 

"Намерихме го на площада в Пловдив. Плачеше като дете, някой му беше отрязал опашката до дъно, цялото беше в кръв", разказва потресена Сузана Николова, която е благодетел на кученцето. 

Незабавно жената е предприела мерки и кученцето е било откарано в клиника, където вече е преминало операция. Операцията е минала успешно и кученцето се е събудило от упойката, ала изследвания са показали, че е болно от дирофилария с много паразити в кръвта. 

Започнато е лечение за болестта с антибиотик. Лечението с този медикамент ще продължи 1 месец, а след това ще бъдат приложени три дози серум. Кученцето вече си има и има - Добринчо. 

"Кученцето е добре, спешно му търсим дом", призова Николова. 

Междувременно тя тръгва по следите на насилниците. Оказва се, че Добринчо е бил бездомен, но за него са били полагани много грижи от служители във фабрика за сладкарски изделия в пловдивското село Ягодово. Там е известен като Мурджи и всички споделят, че е много кротък и мил. Лежал си до предприятието и обикалял близкия периметър.

"Хората от селото казват, че кучето е било вързано в Ягодово от няколко мъже, които са отрязали опашката му. Следващите часове кучето изчезна и бе намерено в центъра на града", разказват пожелали анонимност. Никой не може да си обясни защо се е стигнало до подобна жестокост. 

"Какви изроди са това, жал нямат ли, милост нямат ли? Това е голям грях, да причиниш такава мъка на хайвана", посочи Николова. 

Според други обаче кученцето може и само да си е причинило това, тъй като били гледани записи на охранителните камери, на които не се виждало някой да е посегнал над кучето. 

Към момента операцията на животинката е платена чрез лични средства на жената и дарителска сметка, в която има още 400 лева за част от лечението. Жената представя и номер на откритата дарителската сметка, ако някой желае да помогне за лечението на животинката. На първо време обаче се търси дом на Добринчо, за да може животът му от тук нататък да стане добър.

За благотворителност: BG81UNCR70001523141403 Заравет 2009 ЕООД