Пловдивчани стана свидетел на опасно шофиране от страната на автобус, превозващ пътници от Пловдив към София, по магистрала Тракия. Мъжът е успял да документира с видео материал, как рейса го изпреварва със скорост над разрешената за автобуси по аутобана. Сравнявайки със своя километраж, става ясно, че превозното средство праши със 130 километра в час. Законово автобусите са с ограничение на скоростта до 100 км/ч. 

Само седмица след трагедията край Вакарел, в която загинаха 6 души, а над 20 бяха ранени, след като рейс се преобърна в канавката, явно водачите не са си взели поука и продължават със своеволията на пътя.

На кадрите не си личи, коя е фирмата превозвач, но по думите на пловдивчанина, превозното средство изпълнявало курса Пловдив-София. Като допълнение, шофьорът подчертава, че автобусът е бил пълен с пътници.

След трагичната катастрофата,  чухме как автобусите никога не карат с висока скорост, имат тахо шайби, гайки, болтове.. Ограничители на скорост и какво ли още не. Пловдивчани още тогава се свързаха с нашата редакция и разказаха, че често шофьорите на междуградски автобуси превишават скоростта, защото изостават с графиците.

Какво разказа тогава нашият читател може да видите ТУК