Хвърлянето на туби из улиците в Пловдив, за да се пазят паркоместа е обичайна гледка. От години сме свикнали да виждаме пълните с вода съдове, които  се поставят нерегламентирано, а при проверка на властите – обичайно се махат. 

Магазинер в Кючука обаче мина на следващо ниво – вместо туби, е „хвърлил” автомобил, който пази местата му. Нещо повече – колата не може да се махне от властите, тъй като има законова процедура за това.

„Вече почти година собственикът на малко магазинче в съседна жилищна сграда на бул. „Никола Вапцаров”  срещу бившата Втора градска болница, е ХВЪРЛИЛ автомобил, който не е в движение на средата на улицата. Така той заема 2 паркоместа, но по-важното - не му се спира срещу "дюкянчето" и той винаги има къде да спре останалите си автомобили. Жалкото е, че съм виждал над 3 пъти полиция спряла в близост до този абсурдно "паркиран" автомобил, но така и не са писали глоба... До кога разни простаци ще окупират паркоместа безнаказано в и без това толкова тежката ситуация с паркирането?”, пише читател на TrafficNews.

На практика колата не може да се махне оттам, ако има платена гражданска отговорност и технически преглед. Дори и да няма – то трябва да минат две години от последния преглед на автомобила, а след това и 3 месеца, когато залепят стикера.

Това, което може да се направи единствено е да се санкционира водача за неправилно паркиране.