Риск за здравето на пловдивчани и смущаваща гледка – десетки спринцовки, игли, метадонови шишенца, ластици и фекалии. Всичко това не къде да е, а на главната улица на Пловдив! На този абсурд се натъкваме в градинката пред Централна поща, която наркозависими са превърнали в клиника.

Скрити зад удобната височина на храстите, посадени пред пощата, въпросните се усамотяват и взимат дозата си. Това вероятно се случва в малките часове от денонощието, защото човекопотокът в района е засилен почти нон стоп. Как зависимите са останали незабелязани, остава неясно. Факт е обаче, че това се случва отдавна, предвид големия брой на използвани спринцовки, открити на алеята.

Сигнал за случващото се предадохме към Общинско предприятие „Чистота“. Незабавно бе изпратен на място екип, който да огледа периметъра и да го почисти.  

Тясната алея до самата сграда на Централна поща е извън пешеходната зона на площад "Централен" и се поддържа съвместно от "Чистота" и "Градини и паркове" в зависимост от типа отпадъци“, посочиха оттам след това.

Заради рискът от повторно използване на алеята за подобни цели, директорът на предприятието Димитър Георгиев е изпратил сигнал до "Общинска охрана" и Общинска полиция. Последните се очаква да засилят наблюдението си в района, а ако спипат нарушители на място – да последват санкции.

Проблемът с наркозависимите в района е изключително сериозен. Само преди дни медията ни публикува материал за група мъже, които взимат дозите си на метри от детска ясла и парка на Сточна гара. Случаят въобще не е прецедент и силно тревожи живеещите в района. Те са подавали редица сигнали, а институциите са задействали проверка. Повече по темата научете тук:

Всичко постарому! Наркозависими взимат дозите си в центъра на ПловдивТе не напускат комфорта на парка до Сточна гара и изоставен тютюнев склад

Припомняме, че именно в приземните части на Централна поща се събират и подслоняват съмнителни лица. През лятото там трайно се бяха настанили трима души, които използваха хладните помещения и бяха пренесли там свои вещи и електроника. Тогава органите на реда се ангажираха с проверки, които да установят самоличностите на скитниците и те да бъдат подканени да напуснат мястото. 

Бездомници се нанесоха в Пощата на Пловдив, контролни органи тръгнаха по следите им

Галерия: