За пореден път чешмата на ул. "Капитан Райчо" и "Леонардо Да Винчи" стана жертва на хулигани. Чучурите на водния шадраван осъмнаха изтръгнати, или по-скоро последният оцелял бе счупен. Останалите три чучура на чешмата бяха унищожени преди месеци. 

Безчинствата върху чешмичките в центъра на Пловдив продължават с пълна сила, след като TrafficNews разказа за окаяното състояние на водоизточниците в района. Това бе една от последните оцелели, макар и на 25% функциониращи чешми в квартала. 

Посред лято, и при температури от над 40 градуса, не можем да разберем какъв идиот трябва да си, за да лишиш стотици пловдивчани и бездомни животни от прясна течаща вода. Явно умствените инвалиди, които причиняват щетите, любезно пропускат факта, че хора умират заради липса на чиста питейна вода. Да, не в България, но в други страни в 21 век. 

Докато безплатните водоизточници се топят, все по-често се случва да има прекъсвания на водозахранването в града. Така тези чешми понякога могат да са последна възможност за възрастни хора с ниски доходи, а могат и да спасят живота на прегрял пешеходец. 

Кой и защо позволява тези безчинства над социалната инфраструктура на града да се разминават безнаказано? Кой е виновен. Ние не сме чули за нито един наказан, защото е счупил чешма, шадраван, кранче, пейка, декоративна ограда, детска площадка и прочие облагородяващи градската среда елементи. Но пък ние плащаме от джоба си всеки път - от създаването им, до евентуалното им поправяне, до евентуалното им демонтиране, понякога без заместване. 

Кога МВР и Община Пловдив ще упражнят адекватен контрол върху едни абсолютно недопустими дейности срещу обществеността, срещу нашето общо имущество, срещу съоръженията за удовлетворяване на жизнено необходими потребности? Защото докато наказани няма, някой там в тъмното ще продължава да кърти, да чупи, да руши. Докато други правят дарения, плащат с данъците си и се надяват да не бъдат окрадени отново. 

Пловдив не е жаден за вода? Трае обезобразяване и разруха!Вандали отново поругаха чешма в центъра на Пловдив, редица чучури пресъхнаха