Топлото време и липсата на трафик се оказаха добре дошли за всички любители на моторите. На 22 март настъпи първа пролет за рокерите и макар официален старт на мотосезона да не бе даден заради кризисните мерки, то мнозина любители на машините на две колела извадиха возилата си.

С това обаче започнаха и оплакванията на пловдивчани. До редакцията ни пристигнаха два сигнала за липса на сън у хора, живеещи в центъра и в район „Северен”.

По централните улици от две седмици се наблюдава тройно по-малак трафик. Платната са свободни и това е поле за бърза скорост от страна на моторите.

„Живея в Пловдив, в началото на Капана и от рано сутринта до малките часове на нощта  слушам как на бул. „Цар Борис III Обединител” моторите преминават все едно улицата е някаква писта. Да не говорим за неприятния шум, който се чува от тунела, защото там изрязват с ужасна мощ тези мотори. С малко дете съм и то се плаши от ужасния шум. По същия начин лятото с мръсна газ минават и автомобили. Това не е нормално”, пише наша читателка.

Подобен проблем има и семейство, живеещо на бул. България. Те са „тероризирани” всяка вече от моторите, който преминават с мръсна газ покрай жилището им.

„Винаги около 22:00 часа има един водач на мотор, който преминава по бул. „Васил Априлов” и моста на УХТ. Същият държи оборотите в ограничителя и не може да се опише какъв шум е. Понякога в посока Пазарджишко шосе си правят състезания. Не може да се спи на отворени прозорци през лятото”, пише друг наш читател.

Снимка: Илюстративна