Младеж кара със 180 км/ч на булевард в Пловдив. За това сигнализира читател на TrafficNews, който е попаднал на клипче в Tik Tok,  качено от потребителя „idi_boss36”, наричащ себе си Иди-Пачката. На видеото се вижда как младият шофьор се движи по бул. „Марица” посока квартал „Столипиново” с бясна скорост.

Километражът прескача 180, а собственикът на возилото видимо е доволен от постъпките си. В профилa му ежедневно се публикуват клипове, на които се движи с изключително висока скорост из пловдивските улици, като дори и дрифти.

Притеснителното в случая е, че шофьорите, публикуващи този тип видеа са на не повече от 20 години и видимо не осъзнават сериозността и опасността от действията си.

Това не е първият път, в който получаваме кадри от профила на младежа. След публикации на TrafficNews относно дрифтърите на Столипиново, състезателите бяха глобени множество пъти, но това явно не ги плаши и продължават да организират гонки и подобни развлечения.

Гонките, дрифтовете и среднощните състезания се превърнаха в запазена марка в етническия квартал и се приемат като нещо нормално за късните часове на денонощието. След като се стъмни се започва със свистене на гуми, форсиране на двигатели и звуци от спирачки.

Наскоро след наша публикация бе заловен друг псевдо дрифтър от Столипиново. Той е само на 18 години и му бе наложена глоба от 3000 лева и отнемане на шофьорска книжка за една година.

"Крайно време е този тип своеволия да бъдат прекратени, а извършителите да бъдат наказани, защото видимо санкциите нанесени досега нямат особен ефект", коментират читателите ни.

Вижте част от публикуваните клипове в профила на Иди-Пачката: