Когато стане дума за градски транспорт, на бременните жени никак не им е до шеги! И едно пояснение: на българските жени. 

Бременната жена, също като войника, е нужно да бъде в пълна бойна готовност. Тя трябва да е изключително добре подготвена на старт позиция пред вратите на общественото превозно средство - за да го покори, и в него - за да завладее желаната територия. 

За поредната абсурдна случка и бездушие от страна на кондукторка по линия 25 се оплака пловдивчанка пред нашата медия. 
 
Пловдивчанката Елена Атанасова , която е бременна в 9 месец, изказа своето възмущение за ситуация, в която е попаднала в пловдивския автобус. В превозното средство била въведена новата система за безкондукторно таксуване, но билетчета  раздавала и самата кондукторка, която е задължена и да помага на пътниците да си купят билети от монетните автомати.
 
На 4 март, жената се качила в автобус по линия №25 в 17 часа от спирката срещу магазин "Сани" в квартал Тракия и слезнала в 17:10 часа на спирката на Централни гробища. 
 
Щом влязла в рейса, бременната  Елена седнала, при което извадила стотинки, сред които имало и две жълти по 5 ст. Подала ги на кондукторката, която обаче въпреки факта, че жената е в напреднала бременност и казала да отиде до апарата, за да си вземе билет с тези стотинки.
 
" Аз станах, отидох до там и видях, че апаратът всъщност не приема жълти стотинки, тъй като не знаех, че трябва да разполагам с точната сума за билета в монети от 10, 20, 50 стотинки или 1 лев. Кондукторката вероятно знаеше с какви пари работи машината за билети, но все пак ме накара да мина през целия се клатушкащ рейс с корема, за да проверя... Върнах се на мястото си и й казах, че апаратът не приема стотинките, а тя ми отговори "Еми и аз няма да ги взема!" - разказва нашата читателка. 
 
Потресена от случващото се, бременната дама задала въпрос какво се прави в случай, че няма други пари? Отговорът бил: "Не ме интересува!". В крайна сметка, нашата читателка заплатила билета си с 5 лева, които имала и слязла от автобуса, в които прекарала 10 минути разкарвайки се от единия до другия му край. 
 
"След случката реших да се обадя на телефона за оплаквания на градския транспорт, при което отговора беше , че те нищо не можели да направят. Аз отново зададох въпроса дали имат някакво правило да не взимат жълти стотинки, а отсреща ми казаха, че нямало правило, но ако днес всеки давал жълти стотинки какво трябвало да прави кондукторката... Попитах и дали, ако нямам други пари ще ме свалят от рейса, при това бременна в 9-тия месец, но ми отговориха, че не знаели какво да ми кажат. Наистина не искам да издребнявам, но просто да разиграват жена в напреднала бременност по този начин ми е липса на елементарна човещина и възпитание!" - споделя още Атанасова.