Жител на квартал Столипиново отнесе акт за 500 лева, а причината – отглеждал четири коня в междублоковото пространство.  За нелегалният животновъд било сигнализирано в Общинският инспекторат. Бил сформиран екип от служители на пловдивското ФБР, подкрепени от униформените от Шесто районно.

Хайката тръгнали из квартала, където се натъкнали на мъжа и четирите коня. Той обяснил, че едно от животните е за състезания, а друг – пони за атракция на децата в махалата. Въпреки оправданията му, според Наредбата за опазване на обществения ред е забранено отглеждането на селскостопански животни на общински терен, каквато е градинката зад блока.

Съставен бил акт, а след месец и наказателно постановление. Последното, жителят на Столипиново е атакувал в Районен съд с мотивите, че глобата е завишена и незаконосъобразна.

Според закона за подобно нарушение за физическо лице се предвижда санкция от 200 до 2000 лева. В случаят обаче се касае за 4 коня, което се явява за съда отекчаващо вината обстоятелство. Поради тази причина магистратите го наказаха с глоба от 500 лева.