Казусът в резиденцията на д-р Невен Енчев в Белащица се превръща в истински Параграф 22. След бунта на местните жители срещу  непрекъснатия шум от хотела и административния тормоз, налаган от от служители на общината, кметът на Родопи  Пламен Спасов призна, че има множество сигнали срещу  "Алхимика". 

Глоби обаче не са налагани, тъй като  Спасов е трябвало да се съобрази със закона, а именно с удълженото работно време. Удълженото работно време обаче е разписано лично от него с благословията на шефа на Първо районно Петър Тодоров. Т.е на практика общината е дала разрешение за шум и фойерверки в района и сега няма как да ги спре, защото това означава, че трябва да наруши собствената си заповед. "Уникална държава, уникални чиновници!" , ако изпълзваме любимата реплика на колегите от "Господари на ефира".

Кметът заяви, че е запознат с проблема с течащите фекални води от септичната яма на "Алхимика" и прехвърли топката на главния архитект на Родопи Атанас Недевски.

Недевски заяви пред репортер на "Господари на ефира", че въпросният хотел няма канализация и е със септична яма. Той коментира още, че изкопът  непосредствено до резиденцията е с изрядни документи и именно той е подписал документите за строеж. Проектант пък е неговият син. 

Разрешителното за строеж, издадено от Община „Родопи”,  е за укрепване на изкоп. Местните хора обаче смятат, че там предстои строителство на мащабна сграда. 

Припомняме, че повече от година жители на Белащица се оплакват от непрестанен шум, фойерверки след полунощ, силна музика и нарушаване на нощната тишина от гостите на комплекса

Няма никакви резултати обаче от техните сигнали. Полицията обаче не реагира на техните сигнали, защото хотелът има разрешение да работи до 4 часа сутринта. Разрешителното е издадено от кмета на Община "Родопи" Пламен Спасов, след положителни становища на Началника на Първо районно управление в Пловдив Петър Тодоров и кмета на селото Цветанка Читакова. 

В тази връзка TrafficNews.bg изпрати запитване до директора на Областната дирекция на МВР - Пловдив, с въпрос ще бъде ли отнето удълженото работно време на комплекса.

Неговото становище може да видите ТУК

Междувременно общинските съветници от ФОРОР внесоха искане за извънредна сесия на община „Родопи” заради скандала с хотела на д-р Невен Енчев. Те задават редица въпроси към кмета на общината Пламен Спасе за изясняване на случая с Белащица.

Ако кметът на общината не намери отговори на въпросите ни, съветниците от ФОРОР ще поискат оставката му.