Две в едно: катастрофа и ритници в Пловдив! Катастрофата е станала преди минути в ЖР "Тракия" на бул. "Съединение" до зеленчуковия пазар, сигнализира читател на TrafficNews.bg. Ударили са се автобус №24 от градския транспорт и малко бусче. Бусът се е опитал да направи обратен завой на средата на булеварда и това е предизвикало удара. За радост, пострадали няма. На мястото все още няма полиция, предаде наш репортер.

Междувременно обаче покрай мястото на катастрофата е преминал автобус по линия 18 с кола номер 2993. Според нашия читател рейсът не спрял на спирката и един от чакащите да се качат почукал на вратата на шофьора. Той спрял, отворил вратата и тук се случило нещо, което никой не очаквал - тръгнал да рита пловдивчанина.

Няколко души, които са били на спирката, се развикали, а шофьорът ги репликирал: "Как няма да го удрям - от лявата ми страна има катастрофа, а той ми се разтропал на вратата!". След което се върнал на шофьорската седалка, без да позволи на никого да се качи в автобуса, и... потеглил.

Няма да гадаем каква точно е причината за безумното поведение на шофьора от градския транспорт - дали се е е загледал в катастрофата, станала на това място, и е забравил да спре; дали се е разстроил от поредната катастрофа на колега, дали се е уплашил от ударите по вратата... или нещо друго. Така или иначе подобна агресия е не само неоправдана, но и абсолютно недопустима! Да не говорим, че шофьорът на кола 2993 очевидно не си е свършил и основното задължение, което има като водач на автобус от градския транспорт - да транспортира пътници!

Очакваме становището на Автотранс Чолаков за поведението на шофьора и мерките, които ще бъдат взети по отношение на него.